آیا احساس میکنید که فردی درونگرایید؟
آیا تصور میکنید که درونگرابودن شما در دنیایی که ظاهراً برای افراد برونگرا طراحی شده مشکلساز است؟
آیا تلاش میکنید در دنیای آدمهای برونگرا تواناییهایتان را به دیگران نشان دهید؟
آیا در تلاش برای یافتن راههایی برای پیشرفت و موفقیت هستید؟
احتمالاً تلاش میکنید با درونگرابودن خود کنار بیایید. شاید احساس میکنید که شخصیت درونگرایتان شما را محدود کرده است.
در جایگاه فردی درونگرا ممکن است احساس کنید که در محیطهای افراد برونگرا کم میآورید. از اینکه مردم ویژگیهای شما را درک نمیکنند یا ارزشتان را نادیده میگیرند خسته شدهاید. اگر این موارد درست است، بدانید که تنها نیستید. این مقاله برای راهنمایی شماست. در این مقاله به بررسی مشکلات درونگرایی افراد پرداخته ایم با ما همراه باشید.
جن گرانمن در کتاب زندگیهای پنهان درونگرایان مینویسد: از درونگرایان خواستم دربارهی سوءتفاهمهایی که دربارهی درونگراییشان با آن مواجه میشوند تعریف کنند. نکاتی را که میگفتند اینجا آوردهام: «خیلی وقتها برونگراها سعی میکنن یادم بدن چطور برونگراتر باشم. به نظرم بدترین قسمت درونگرابودن همینه که بقیه فکر میکنن میخوام طور دیگهای باشم. درحالیکه من از کسی که هستم راضیام.» «فکر میکنم بزرگترین سوءتفاهم اینه که درونگراها همگی اضطراب اجتماعی دارن و از معاشرت خوششون نمیآد. این درست نیست، ما فقط به شیوهی متفاوتی معاشرت میکنیم.» «وقتی داشتم درونگرایی رو برای یه نفر توضیح میدادم، پرسید: ’تحت درمان نیستی؟‘ پرسیدم چهجور درمانی؟ اون هم گفت: ’وای، درمان ضدافسردگی دیگه.‘» «بارها شده من رو به آدمهایی که تازه باهاشون آشنا شدهم بهعنوان یه ’آدمی خجالتی‘ معرفی کردن. بدم میآد بهم بگن خجالتی، چون خجالتی نیستم. فقط اگه حرفی برای گفتن نداشته باشم، ترجیح میدم صحبت نکنم.» «مردم میگن ’امکان نداره درونگرا باشی، خیلی خوب با دیگران صحبت میکنی!‘ من در شغلهای متعددی کار کردهم که مجبور بودم بیشتر اوقات سرِ کار باشم. بهخاطر همین میدونم چطور صحبت کنم و خوب از پسش برمیآم.» «مردم اغلب خیال میکنن من اونقدرها باهوش نیستم. چون توی مکالمات شرکت نمیکنم و بهجاش میخوام گوش بدم و مشاهده کنم، بقیه مدام من رو دستکم میگیرن. ولی خیلی بیشتر از چیزی بلدم که به نظرشون میآد.»
آنچه در این مقاله میخوانید
آیا درونگرایان خجالتیاند؟
یکی از مشکلات درونگرایی افراد که با آن روبهرو هستند وجود درک نادرست از درونگرایی در جامعه است.
درونگرایی بهاشتباه خجالتیبودن یا حتی از نظر اجتماعی ناهنجاربودن در نظر گرفته میشود. اما اینطور نیست، اینها ربطی به درونگرایی ندارند! افراد برونگرا هم ممکن است خجالتی یا از نظر اجتماعی عجیب باشند.
درونگرایی ویژگی شخصیتی است که تنهایی، دروننگری و تفکر عمیق را ترجیح میدهد.
مهمترین نکته این است که فرد انرژی خود را از کجا میگیرد. تحقیقات اخیر نشان میدهد که تفاوتهای منحصربهفردی بین مغز افراد درونگرا و برونگرا وجود دارد. در بدن انسان، دو انتقالدهندهی عصبی برای فرماندادن مغز به اعصاب وجود دارد: دوپامین و استیلکولین. درونگراها بیشتر به استیلکولین متکیاند و برونگرایان به دوپامین. درحالیکه دوپامین باعث ایجاد هیجان و شادی میشود، استیلکولین به درونگراها آرامش و خرسندی میدهد. استیلکولین نیز باعث شادی و لذت میشود، اما به روشی متفاوت از دوپامین.
بنابراین، درونگرابودن بههیچوجه نقص نیست. مهم چالشهایی است که درونگرایان ممکن است در برخورد با برونگرایان با آنها مواجه شوند. در این مقاله، به برخی از آنها و راهحلهایشان اشاره شده است. با ما همراه باشید.
انتظارات اجتماعی
در بسیاری از فرهنگها برونگرابودن و اجتماعیبودن مطلوب تلقی میشوند و برخی ویژگیهای درونگراها ضعف در نظر گرفته میشوند. این نگرش باعث فشار اجتماعی بر درونگراها میشود تا برونگراتر شوند که ممکن است برای آنها ناراحتکننده و خستهکننده باشد.
شبکهسازی
شبکهسازی، که یکی از مؤلفههای مهم و اصلی موفقیت حرفهای در نظر گرفته میشود، برای افراد درونگرا ممکن است دلهرهآور یا خستهکننده باشد. ممکن است برای آنها نزدیکشدن به غریبهها یا شرکت در رویدادهای گروهی بزرگ مشکل باشد. به این خاطر، افراد درونگرا رویدادهای شبکهای و اجتماعی را طاقتفرسا و خستهکننده میدانند. فشار برای ایجاد روابط اجتماعی ممکن است باعث اضطراب شود، بهخصوص زمانی که با جمعیت زیاد و محیطهای پرسروصدا همراه باشد.
صحبتکردن
درونگراها برای اثبات خود مخصوصاً هنگام صحبتکردن در محیطهای پرجمعیت ممکن است با مشکل مواجه شوند. این مسئله ممکن است ابراز ایدهها و نظرهایشان را با مشکل روبهرو کند.
مصاحبههای شغلی
در مصاحبههای شغلی، ویژگیهای برونگرایی مانند اشتیاقداشتن و کاریزماتیکبودن اغلب موردتوجه قرار میگیرند، درحالیکه تمایلات درونگرایی مثل تفکر عمیق و ارزیابی دقیق مسائل ممکن است نادیده گرفته شوند. این مسئله درونگراها را هنگام رقابتهای شغلی در موقعیت دشوارتری قرار میدهد.
کار گروهی
بسیاری از محیطهای شغلی بر کار گروهی و همکاری تأکید دارند، اما درونگراها ممکن است ترجیح دهند مستقل یا در گروههای کوچکتر کار کنند. این ممکن است احساس ارزشمندبودن و مشارکت در برخی کارها را برای آنها دشوار کند. افراد درونگرا ممکن است کار گروهی را دشوار بدانند، بهخصوص کار با افرادی که بهخوبی نمیشناسند. آنها ممکن است ترجیح دهند بهتنهایی یا در گروههای کوچکتر کار کنند.
صحبتهای سطحی
صحبتهای سطحی برای درونگراها اغلب بیمعنی و دشوار است. آنها ممکن است به سختی وارد مکالماتی شوند که هدف و نتیجهی مشخصی ندارند.
سخنرانی در جمع
درحالیکه صحبتکردن در جلسات کوچک ممکن است برای افراد درونگرا دشوار باشد، صحبتکردن در جمع برای آنها چالشبرانگیز است. افراد درونگرا از قرارداشتن در مرکز توجه احساس ناراحتی میکنند. ممکن است در بلند صحبتکردن در جمع و برقراری ارتباط مؤثر مشکل داشته باشند.
درکنشدن
درونگراها ممکن است احساس کنند دیگران نیازشان به سکوت و تنهایی را درک نمیکنند و آن را با بیتوجهی و بیادبی اشتباه میگیرند. آنها ممکن است خجالتی، گوشهگیر یا بیعلاقه تلقی شوند، درحالیکه درواقع به صرف زمان برای تمدید انرژی مجدد نیاز دارند.
تحریک بیشازحد
درونگراها در محیطهای پرسروصدا یا شلوغ ممکن است بیشازحد تحریک و عصبی شوند. این محیطها به خستگی، اضطراب و عدمتمرکز در افراد درونگرا منجر میشود.
احساس کمارزششدن
درونگراها ممکن است احساس کنند که کمارزش میشوند یا نادیده گرفته میشوند. آنها نیاز دارند برای اثبات خود و شنیدهشدن ایدههایشان در محیطی گروهی تلاش زیادی بکنند.
چند راهکار پیشنهادی برای غلبه بر چالشهای گفتهشده
انتظارات اجتماعی
- با خودتان روراست باشید. برای رسیدن به انتظارات اجتماعی سعی نکنید خودتان را تغییر دهید.
- مراقب نیازهای طبیعی خود باشید. با این کار از تحریک بیشازحد و خستگی خود جلوگیری کنید.
- فعالیتهایی اجتماعی پیدا کنید که با علایق و ارزشهای شما منطبق باشند.
شبکهسازی
- شبکهسازی کوچکتر ولی با روابط عمیقتری برای کار و ارتباطات خود بسازید.
- برای آسانشدن مدیریت و هدایت گفتوگو نکات یا سؤالات مرتبط را ازقبل آماده کنید.
- بهجای کمّیت، روی کیفیت روابط اجتماعی تمرکز کنید، ارتباطات کم، اما قوی.
صحبتکردن
- تمرین کنید که در گروههای کوچک یا با افراد نزدیک مثل خانواده و دوستان بیشتر صحبت کنید.
- برای احساس اطمینان و آمادگی بیشتر، نکات صحبت یا سؤالات را ازقبل آماده کنید.
- به دنبال فرصتهایی مناسب و راحت برای بهاشتراکگذاشتن تخصص یا ایدههای خود باشید.
مصاحبههای شغلی
- با تحقیق دربارهی شرکت و تمرین سؤالات احتمالی مصاحبه، ازقبل برای مصاحبه آماده شوید.
- روی نقاط قوت خود تمرکز کنید و مهارتها و تجربیات خود را برجسته کنید.
- دربارهی شخصیت و سبک کاری خود و اینکه چگونه میتوانید برای شرکت مفید باشید صحبت کنید.
کار گروهی
- تعادلی بین کار گروهی و انفرادی پیدا کنید تا نقاط قوت خود را به حداکثر برسانید.
- نیازها و سبک کاری خود را با اعضای گروه در میان بگذارید تا از سوءتفاهم جلوگیری شود.
- به دنبال اعضای گروهی حمایتکننده باشید. کسانی که از نقاط قوت شما قدردانی کنند و به رشد شما در زمینههایی که مشکل دارید کمک کنند.
برای صحبتهای سطحی تمرین کنید
درحالیکه افراد درونگرا ممکن است از صحبتهای سطحی فراری باشند، این صحبتها بخشی ضروری از ایجاد روابط اجتماعیاند. تمرین خوشوبشکردن و صحبتکردن دربارهی امور روزمره با خانواده و دوستان باعث میشود راحتتر به مکالمههای اینچنینی بپردازید.
نقطهی تعادل بین کار گروهی و انفرادی را پیدا کنید
زمانی که به افراد درونگرا فرصت کار بهتنهایی یا در گروههای کوچکتر داده شود پیشرفت میکنند. بااینحال، یافتن تعادل بین کار فردی و گروهی برای توسعهی مهارتهای اجتماعی مهم است.
برای سخنرانی در جمع آماده شوید
ازقبل تمرینکردن برای سخنرانی در جمع باعث اعتمادبهنفس و راحتی بیشتر حین سخنرانی میشود. همچنین، تمرکز بر پیامِ در حال انتقال، بهجای تمرکز بر مخاطب، نیز باعث کاهش اضطراب میشود.
قبل از شرکت در رویدادهای اجتماعی هدف خود را مشخص کنید
قبل از شرکت در رویدادی شبکهای و اجتماعی (مثل برگزاری جلسه و میتینگ) اهداف و مقاصد خود را در گفتوگو تعیین کنید. این کار باعث میشود که تمرکز بیشتری داشته باشید و کمتر تحت فشار قرار بگیرید.
به دیگران درخصوص درونگرایی آموزش دهید
با آموزش دیگران دربارهی درونگرایی و نیازهای آنها به تنهایی و سکوت به اطرافیان کمک کنید شما را درک کنند و از سوءتفاهم جلوگیری کنید.
زمانی که بیشازحد تحریک میشوید، استراحت کنید
استراحتکردن شامل بیرونرفتن برای هوای تازه یا یافتن فضایی آرام برای استراحت و تمرکز مجدد میشود.
از خودتان دفاع کنید
در جایگاه فردی درونگرا بهتر است ایدهها و نظرهای خود را در محیطهای گروهی بیان کنید و بدینترتیب خود را ابراز کنید. همچنین، یافتن همراه یا دوستی که از نظر شما پشتیبانی و آن را تقویت کند مفید است.
کلام آخر مشکلات درونگرایی
درونگراها در زندگی با چالشهایی روبهرو هستند. برخی از آنها احساس میکنند در دنیایی که گویا برای برونگراها درست شده وضعیت مناسبی ندارند.
راهبردهای سادهی بالا میتوانند باری را که بسیاری از درونگراها روی دوش خود احساس میکنند سبک کند. افراد درونگرا این توانایی را دارند که با چالشهای طبیعی مانند انتظارات اجتماعی، شبکهسازی، مصاحبههای شغلی، جلسات گروهی و سخنرانیهای عمومی بااعتمادبهنفس و موفقیت بیشتری روبهرو شوند. زمانی که از این راهکارها استفاده کردند و همزمان به نوع خلقوخوی درونگرای خود پایبند ماندند، میتوانند با سهولت بیشتری به فعالیت اجتماعی مناسب خودشان بپردازند. موفقیت آنها با کمکگرفتن از مشاور متخصص بیشتر و چشمگیرتر خواهد شد.
درعینحال که برای تمرینهای گفتهشده اقدام میکنید و سعی میکنید با افراد برونگرا ارتباط بهتری برقرار کنید، همزمان سعی کنید تا حد امکان از مشاورهها و راهنماییهایی که نیازهای خاص درونگرایان را نادیده میگیرند اجتناب کنید. برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.
نظر شما چیست؟ در جایگاه فردی درونگرا چه چیزهایی در زندگی شما را به چالش میکشند؟ آیا روش خاصی برای مقابله با آنها دارید؟ خوشحال میشویم اگر آنها را در بخش نظرها بیان کنید. همچنین، خوشحال میشویم اگر این مقاله را به دوستان و آشنایان درونگرای خود معرفی کنید.