عادت های فردی کودکان و نحوه آموزش والدین به کودکان

در پیش گرفتن عادت‌های سالم برای هر کسی بسیار مهم است. همه ما از دوران کودکی عادت‌هایی را کسب کرده‌ایم. ما بدون هیچ زحمتی طبق این عادت‌ها رفتار می‌کنیم و بخشی از روال روزانه زندگی ما هستند. به کمک آن‌ها همیشه پاکیزه و سالم هستیم و اعتمادبه‌نفس و انگیزه خود را حفظ می‌کنیم.

آموزش برخی عادت‌های خوب به فرزندانمان از بدو تولد امری ضروری است تا بتوانند در تمام مراحل زندگی خود از آن‌ها بهره‌مند شوند. کاشتن بذر عادت‌های سالم در کودکان تضمینی برای زندگی سالم و باکیفیت آن‌ها در آینده خواهد بود. والدین در این فرایند نقش مهمی ایفا می‌کنند. بهترین زمان برای آموزش این عادت‌های سالم به کودکان زمانی است که کم‌سن‌وسال هستند. به آن‌ها کمک کنید تا درک کنند که این عادت‌ها در طولانی‌مدت چقدر برایشان مفید خواهند بود. در این مفاله به عادت های فردی کودکان میپردازیم.

به‌موقع خوابیدن و صبح زود بیدار شدن

بن فرانکلین، حکیم و سیاستمدار آمریکایی، گفته است: «به‌موقع خوابیدن و صبح‌دم برخاستن موجب سلامتی، ثروت و خردمندی می‌شود.» این گفته واقعا صحیح است. از دوران باستان بسیاری از اندیشمندان و رهبران معنوی بر اهمیت سحرخیزی تأکید کرده‌اند و به‌لحاظ علمی هم ثابت شده است که افرادی که صبح زود بیدار می‌شوند، از نظر بهره‌وری و موفقیت از دیگران پیشی می‌گیرند.

همچنین باعث می‌شود که همواره خوشبین، آماده و مبتکر باشید. فردی که شش تا نه ساعت خواب باکیفیت دارد، از سلامت و نظم بهتری در زندگی خود برخوردار است.

اگر این عادت در دوران کودکی در فرزندان نهادینه شود، تا پایان عمر همراه آن‌ها خواهد بود و موجب می‌شود که زندگی خوبی داشته باشند.

روزانه دو بار مسواک زدن دندان‌ها

سلامت دندان‌ها مسئله‌ مهمی است. می‌دانید که پلاک دندانی مداوم در دهان شما رشد می‌کند. پلاک دندانی در واقع تجمعی از باکتری‌هاست که به دلیل باقی‌ ماندن ذرات غذا در دهان شکل می‌گیرد. تولید این باکتری‌های مضر منجر به ایجاد بوی بد دهان و رسوبات زردرنگ روی دندان‌ها می‌شود.

روزانه دو بار مسواک زدن دندان‌هاکسی هست که خواهان لبخندی زیبا نباشد؟  شست‌وشوی دهان پس از هر وعده غذایی می‌تواند به کاهش تولید پلاک دندانی کمک کند. فراموش نکنید زمانی که لبخندی درخشان به چهره دارید، نه تنها به حفظ روحیه مثبت خود کمک می‌کنید، بلکه این حس را در اطرافیانتان نیز منتشر می‌کنید.

شستن مکرر دست‌ها

رعایت این عادت برای جلوگیری از انتقال میکروب‌ها و آلودگی از جایی به جای دیگر ضروری است. در چند حالت بدون استثنا باید دست‌هایتان را بشویید:

  • پس از استفاده از سرویس بهداشتی؛
  • قبل و بعد از غذا خوردن؛
  • پس از بازی کردن؛
  • بعد از سرفه کردن یا پاک کردن بینی؛
  • پس از بازی کردن با حیوانات؛
  • هر زمان که از بیرون به خانه برمی‌گردید.

ما اغلب اوقات فراموش می‌کنیم که بعد از کار کردن با تلفن و کامپیوتر دست‌هایمان را بشوییم. برای جلوگیری از رشد میکروب‌ها روی سطوح توصیه می‌کنیم صفحه نمایشگر گوشی و لپ‌تاپ خود را همیشه تمیز نگه دارید.

مصرف میوه و سبزیجات

میوه و سبزیجات منبع غنی ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند. با اجتناب از خوردن سبزیجات و میوه‌های تازه بیماری را به بدن خود فرامی‌خوانیم. باید در هر وعده غذایی‌ حدود ۸۰ گرم میوه یا سبزیجات باشد تا تعادل مناسب ویتامین‌ها و مواد معدنی در بدن شما حفظ می‌شود.

نوشیدن مقدار زیادی آب

نوشیدن آب مواد سمی را از بدن شما دفع می‌کند. نوشیدن آب کافی موجب عملکرد صحیح کلیه‌ها و قلب، بهبود عملکرد دستگاه گوارش و حفظ آب بدن می‌شود. یادتان باشد که وقتی آب بدنتان تأمین باشد، پوستی سالم و باطراوت خواهید داشت. آب نقشی اساسی در حفظ تعادل هورمون‌های شما ایفا می‌کند. درمورد میزان آب مصرفی باید بدانید که مقدار آن به شرایط آب‌وهوایی محل زندگی شما بستگی دارد. در شرایط عادی، مقدار زیر برای مصرف آب ایدئال است:

  • ۵ تا ۸ سال: ۱ لیتر
  • ۹ تا ۱۲ سال: ۱٫۵ لیتر
  • ۱۳ سال و بیشتر: ۲ لیتر

با پیشرفت فناوری و افزایش استفاده از رایانه و تلفن‌های همراه انسان‌ها مستعد وابستگی بیش‌ازحد به این صفحه‌نمایش‌ها شده‌اند. به‌ویژه درمورد کودکان این موضوع بسیار خطرناک‌تر است، زیرا ممکن است که نور آبی ساطع شده از این صفحه‌نمایش‌ها بر سلامت بینایی و همچنین سلامت کلی جسم و روان آن‌ها تأثیر منفی بگذارد.

البته قبول داریم که در دنیای امروزی حذف کامل صفحه‌نمایش‌ها از زندگی روزمره ممکن نیست. پس بهترین راه برای رسیدن به این مقصود این است که عادت‌ها و سرگرمی‌های سالمی را جایگزین کنید که برخی از آن‌ها را در بخش بعدی این مقاله نام برده‌ایم.

فعالیت‌های بدنی

ورزش، دوچرخه‌سواری، رقص، شنا و باغبانی همگی فعالیت‌هایی هستند که برای سلامتی فرزند شما مفیدند. تشویق فرزندتان به شرکت در یکی از این ورزش‌ها یا فعالیت‌های ذکرشده نه تنها به او در یادگیری مهارتی جدید کمک می‌کند، بلکه باعث کاهش زمان استفاده از صفحه‌نمایش نیز می‌شود. به‌علاوه این فعالیت‌های سرگرم‌کننده باعث افزایش عملکرد مغز، تقویت تمرکز و بهبود مهارت‌های مدیریت زمان در فرزندان می‌شوند.

مطالعه کتاب

با مطالعه کتاب می‌توانید مغز خود را تقویت کنید. طبق یافته‌های پژوهش‌های علمی، مطالعه باعث فعالیت شبکه‌ای پیچیده از مدارها و سیگنال‌ها در مغز می‌شود. هرچه بیشتر مطالعه کنید، فعالیت شبکه مغزی شما افزایش پیدا می‌کند و درنتیجه مغز شما سریع‌تر و هوشمندتر عمل می‌کند.

یکی دیگر از مزایای مطالعه کتاب این است که دایره واژگان شما گسترده‌تر می‌شود. دانشگاه‌ها و کالج‌های برتر همواره به‌دنبال دانشجویانی با مهارت‌های ارتباطی کارآمدند. شرکت‌ها و سازمان‌ها معمولا افرادی را استخدام می‌کنند که دایره واژگانی و مهارت کلامی خوبی داشته باشند. مطالعه کتاب بهترین راه برای فراگیری بیشتر واژگان جدید است.

جیمز کلییر نیز در کتاب «ذهنیت برنده» می‌گوید: «ما معمولاً برای یافتن پاسخ مشکلاتمان کتاب می‎خوانیم و به تحقیقات تکیه می‎کنیم. این‎که بدانید از کجا اطلاعات به ‎دست‎ آورید مهارتی کاربردی است، اما روش خوب حل‎ مسئله‎ این نیست که کس دیگری مسئله را برای شما حل کند. روش خوب حل‎ مسئله‎ تمایل به امتحان‎کردن چیزهای جدید، آزمایش متفکرانه و انجام آن کار است.»

معاشرت صمیمانه با افراد خانواده

معاشرت و خلق لحظات شاد در کنار عزیزانتان دیدگاه مثبت شما به زندگی را تقویت می‌کند، اعتمادبه‌نفستان را افزایش می‌دهد و امنیت عاطفی شما را تحکیم می‌کند. کودکان را تشویق کنید تا حداقل یک وعده غذایی را با خانواده صرف کنند. در برنامه‌ پرمشغله خود زمانی را برای بازی با آن‌ها اختصاص دهید، برایشان کتاب بخوانید، آن‌ها را در پختن غذا یا هر فعالیتی مشارکت دهید که منجر به معاشرت صمیمانه با خانواده می‌شود. با این‌ کار آن‌ها به افرادی قوی و مستقل تبدیل می‌شوند.

همواره مثبت‌اندیش باشید

فرزندان خود را در محیطی پرورش دهید که تشویق شوند تا تحت هر شرایطی انگیزه خود را حفظ کنند. چنین رویه‌ای در پرورش نگرش مثبت آن‌ها نقشی حیاتی دارد. آن‌ها را ترغیب کنید که در همه فعالیت‌های تحصیلی یا رقابتی و گروهیِ پیش‌رویشان شرکت کنند. هدف از این مشارکت نباید برنده شدن باشد. فراموش نکنید که برای فرزندان خیلی مهم است که والدین رفتارهای مثبت آن‌ها را تأیید کنند و این کار نقش بسزایی در شکل‌گیری اعتمادبه‌نفس آن‌ها دارد.

سخن پایانی عادت های فردی کودکان

در این مقاله، برخی از عادت‌های خوب و ضروری برای کودکان را بررسی و تأکید کردیم که چگونه عادت‌های صحیح در سنین کودکی به ارتقای سلامت جسمی و روانی، افزایش اعتمادبه‌نفس و پیشرفت آن‌ها کمک می‌کنند. شما می‌توانید با به اشتراک گذاشتن این مقاله با دیگران، به آن‌ها کمک کنید تا از اهمیت این موضوع آگاه شوند.

علاوه‌بر این، به یاد داشته باشید که هر کودک منحصربه‌فرد است و نیازها و عادت‌های خاص خود را دارد. بنابراین مهم است که با صبر و حوصله و با در نظر گرفتن ویژگی‌های فرزندتان، به او در شکل‌دهی عادت‌های خوب کمک کنید. مطالعه نیز یکی از روش‌های مفید و اثربخش برای افزایش آگاهی و بهبود کیفیت زندگی است، به‌ویژه وقتی کتاب‌های مناسب را برای مطالعه انتخاب کنیم.

پیشنهاد می‌کنیم این سه کتاب عالی را که با موضوع عادت مرتبط‌اند، در فهرست مطالعه‌ خود قرار دهید. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر میتوانید سایت Gjrinternationalschool را بررسی بفرمایید.

معرفی کتاب

خرده‌عادت‌ها قدرت شروع ناقص

ذهنیت برنده

خرده عادت‌ها

قدرت شروع ناقص

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *