سریعترین درمان افسردگی + جدید ترین متد سال ۱۴۰۲

سریعترین درمان افسردگی + جدید ترین متد سال ۱۴۰۲

 

 

درمان افسردگی

افسردگی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های روانی است. در طول دوره‌ی افسردگی، افراد احساس می‌کنند که هفته‌ها یا ماه‌ها در گودالی تاریک و عمیق گیر افتاده‌اند و راه فراری ندارند. در افسردگی مزمن، علائم بیماری حتی تا سال‌ها باقی می‌مانند. البته افسردگی روش‌های درمانی مختلفی مانند روان‌درمانی و دارودرمانی دارد که معمولاً با هم ترکیب می‌شوند. معالجه دوره‌ی افسردگی را کوتاه می‌کند و علائم آن را کاهش دهد.

جفری یانگ و جنت کلوسکو در کتاب «زندگی خود را دوباره بیافرینید» نیز به‌شدت توصیه می‌کنند به دنبال رویکردها و درمانگرهایی باشید که به‌جای صرفاً یک یا دو مدل، مدل‌های مختلف را تلفیق می‌کنند.

آیا افسردگی همیشه نیاز به درمان دارد؟

اگر کسی افسردگی خفیف دارد یا تازه به آن مبتلا شده است، می‌تواند کمی صبر کند و ببیند علائم افسردگی بدون درمان از بین می‌روند یا نه. این رویکردِ «انتظار توأم با مراقبت» به این معنا نیست که علائم بیماری نادیده گرفته شوند یا اقدامی صورت نگیرد. مهم است که منظم با پزشک در تماس باشید و به او بگویید چه احساسی دارید و چگونه می‌توانید با شرایط کنار بیایید. اگر علائم بدتر شوند یا هفته‌ها ادامه یابند، احتمالاً درمان بیشتری لازم خواهد بود.

همچنین مهم است که افراد بتوانند با بقیه صحبت کنند. همکاران، دوستان و خانواده در انجام این کار نقش مهمی دارند. همچنین مراکز حمایتی و آگاهی‌بخشی می‌توانند کمک و راهنمایی خود را عرضه کنند. گاهی اوقات صحبت‌کردن با افرادی که تجربه‌ی مشابهی داشته‌اند، مثلاً در قالب گروه‌های حمایتی، نیز مفید است.

در افسردگی متوسط یا شدید، درمان فوری بسیار مهم است چون علائم بسیار رنج‌آورند و ممکن است مدتی طولانی ادامه یابند. زمانی که فرد افسردگی مزمن دارد یا به آسیب‌زدن به خود یا کشتن خودش فکر می‌کند نیز درمان فوری مهم است.

درمان افسردگی چقدر طول می‌کشد؟

مدت‌زمان مراحل مختلف درمان با هم تفاوت دارند. این مراحل عبارت‌اند از درمان حاد، درمان مداوم و درمان نگهدارنده (پیشگیری از بازگشت).
درمان حاد معمولا ۶ تا ۸ ماه طول می‌کشد. اهداف آن عبارت‌اند از:

  • آن‌قدر علائم کاهش یابند که فرد مجدداً از عهده‌ی زندگی روزمره‌ی خود برآید.
  • علائم زودتر از بین بروند تا از اثر افسردگی بر زندگی فرد کاسته شود.

مرحله‌‌ی بعدی درمان مداوم است که معمولا ۴ تا ۹ ماه طول می‌کشد و اهداف آن عبارت‌اند از:

  • علائم بیشتر کاهش یابند تا زمانی که از بین بروند.
  • بهبودی حاصل‌‌شده حفظ شود.

برای افرادی که در معرض خطر بازگشت افسردگی هستند، درمان بلندمدت در نظر گرفته می‌شود تا از برگشت بیماری جلوگیری شود. این مرحله‌ی پیشگیری از بازگشت ممکن سال‌ها طول بکشد؛ مثلاً اگر علائم طی درمان بحرانی و درمان مداوم کاملا از بین نرفته باشند یا اگر بیمار هنوز در وضعیتی بسیار دشوار باشد. همچنین افرادی که افسردگی مزمن دارند، اغلب سال‌ها دارو مصرف می‌کنند.

کتاب‌هایی که برای مهار و بهبود افسردگی مفیدند

مطالعه یکی از روش‌های مفید و اثربخش برای بهبود سلامت روان است که کیفیت کلی زندگی را نیز بهبود می‌بخشد. بر اساس تحقیقات، کتاب‌های سلامت روان منبعی ارزشمند برای مقابله با افسردگی‌اند، به‌ویژه وقتی با راهنمایی متخصص این حوزه به کار گرفته شوند.

چرا تا به حال کسی این‌ها را به من نگفته بود؟ کتاب افسردگی نهفته

چرا تا به حال کسی این‌ها را به من نگفته بود؟

افسردگی نهفته

زندگی خود را دوباره بیافرینید

روش‌های روان‌درمانی

روان‌درمانی معمولا شامل صحبت‌کردن مفصل درباره‌ی مسائل و انجام تمارین رفتاری است.

۱. رفتاردرمانی شناختی

نوعی از روان‌درمانی که برای درمان افسردگی بسیار رایج است، رفتاردرمانی شناختی(CBT) نام دارد. الگوهای فکری منفی مثل نداشتن اعتماد‌به‌نفس و احساس گناه معمولاً افسردگی را بدتر می‌کنند. هدف رفتاردرمانی شناختی حذف تدریجی این الگوهاست تا افراد احساس بهتری به خودشان داشته باشند.

مارگارت رابینسون رادرفورد در کتاب «افسردگی نهفته»، نوشته است:

متخصصان درباره‌ی روان‌درمانی شناختی‌رفتاری (سی‌بی‌تی) کتاب‌های بسیاری نوشته‌اند که باورهای غیرمنطقی افسردگی را تشریح می‌کنند. ساده‌ترین نسخه‌ی این نوع درمان بیان می‌کند که عواطف برآمده از چیزی است که به خود می‌گویید یا به آن اعتقاد دارید. خودگویی منفی یا غیرمنطقی‌تان، یعنی آن چیزی که باور دارید، را تغییر دهید تا احساسات مرتبط با آن افکار تغییر کنند. تغییر در احساستان به‌شدت در رفتارتان تأثیر می‌گذارد و به سلامتی و به‌زیستی شما می‌انجامد.

رفتاردرمانی شناختی دو رویکرد درمانی را ترکیب می‌کند:

شناخت‌درمانی:

شناخت‌درمانی بر اساس این نگرش شکل گرفته است که اغلب مشکلات کمتر ریشه در شرایط دارند و بیشتر به‌خاطر اهمیتی که افراد برای آن‌ها قائل می‌شوند، به وجود می‌آیند. بنابراین عوض‌کردن نگرش افراد اقدام بسیار مهمی است.

رفتاردرمانی:

رفتاردرمانی بر این فرض استوار است که رفتار آموخته می‌شود و همچنین می‌توان ترکش کرد. هدف رفتاردرمانی شناسایی الگوهای مخرب رفتاری و تغییرشان است.
هدف رفتاردرمانی شناختی این است که به افکار، نگرش‌ها و انتظارات خود آگاه شوید. این امر شناسایی باورهای آزاردهنده و اشتباه و سپس تغییرشان را ممکن می‌سازد.

۲. روان‌کاوی

رویکردهای روان‌کاوی شامل روان‌کاوی (سایکوآنالیز) و روش‌های مبتنی بر روان‌شناسی تحلیلی است. طبق این رویکردها، تعارض‌های حل‌نشده و ناخودآگاه ممکن است باعث افسردگی شوند. هدف این است که با صحبت با درمانگر مشکلات ناخودآگاه و ناشناخته‌ی قبلی را شناسایی و برطرف کنید. افرادی که روان‌کاوی می‌شوند، باید برای رویارویی با تجربیات دردناک گذشته آماده باشند. روان‌کاوی معمولا بیشتر از رویکردهای مبتنی بر روان‌شناسی تحلیلی زمان می‌برد.

۳. روان‌درمانی سیستمی

در روان‌درمانی سیستمی، روابط میان افراد (مثلا در خانواده، گروه دوستان و محل کار) بررسی می‌شوند. این روابط ممکن است در گسترش افسردگی نقش مهمی داشته باشند. مثلاً درمان ممکن است شامل تلاش برای بهبود‌بخشیدن روابط درون‌خانوادگی و هدف کاهش علائم افسردگی باشد.

چگونه روان‌درمانگر پیدا کنیم؟

معمولاً پزشک‌ خانواده شما را به روان‌درمانگر متخصص ارجاع می‌دهد، اما خودتان نیز می‌توانید با مطب خصوصی روان‌درمانگر یا روان‌پزشک تماس بگیرید. همچنین در موارد اورژانسی می‌توانید به مطب‌های روان‌درمانیِ ارائه‌دهنده‌ی خدمات اورژانسی، درمانگاه‌های روان‌درمانی سرپایی در بیمارستان‌ها و همچنین به بیمارستان‌های روان‌پزشکی یا روان‌تنی مراجعه کنید.

برای تأثیرگذاری روان‌درمانی سرپایی بسیار مهم است روان‌درمانگری را بیابید که بتوانید به او اعتماد و با او احساس راحتی کنید.

روان‌پزشک چه زمانی دارو تجویز می‌کند؟

دارو برای درمان افسردگی خفیف مفید نیست. ممکن است دلایل موجه دیگری نیز وجود داشته باشند که از دارو (در ابتدا) استفاده نشود. مثلاً بعضی مواقع علائم بدون مصرف داروهای ضدافسردگی بعد از مدت کوتاهی بهتر می‌شوند. در‌نظر‌گرفتن عوارض جانبی احتمالی موقع تصمیم‌گیری درباره‌ی مصرف کردن یا نکردن دارو نیز مهم است.

اگر علائم شدید باشند، استفاده از دارو توجیه دارد. مخصوصاً این امر برای افرادی که افسردگی شدید یا مکرر و عودشونده دارند، صدق می‌کند به‌ویژه اگر در فکر آسیب به خودشان یا اقدام به خودکشی باشند. گاهی افراد فقط زمانی می‌توانند فرایند روان‌درمانی را شروع کنند که علائمشان با دارو کمی بهبود یافته باشد.

داروهای ضدافسردگی

گروه‌های مختلفی از داروها تحت عنوان داروهای ضدافسردگی طبقه‌بندی می‌شوند و می‌توانند خلق‌و‌خو را بهبود بخشند و انگیزه را افزایش دهند. داروهای ضدافسردگی اغلب در ترکیب با روان‌درمانی استفاده می‌شوند، اما معمولاً چند روز یا چند هفته طول می‌کشد که اثر بگذارند. در افسردگی حاد، داروها باید روزانه به‌مدت چند هفته یا چند ماه قبل از شروع اثرگذاریِ محسوسشان مصرف شوند. مدت زمانی که افراد دارو مصرف می‌کنند به عواملی مانند علائم و احتمال بروز دوره‌ی دیگری از افسردگی بستگی دارد. برخی از افراد برای جلوگیری از بروز دوره‌های افسردگی بیشتر، سال‌ها داروهای ضدافسردگی مصرف می‌کنند.

عوارض جانبی احتمالی داروهای ضدافسردگی

این عوارض معمولاً طی هفته‌های اول مصرف داروهای ضدافسردگی بروز می‌کنند و عبارت‌اند از:

  • خشکی دهان؛
  • سردرد و بی‌حالی؛
  • بی‌قراری؛
  • کاهش میل جنسی.

اینکه فردی به عوارض جانبی دچار می‌شود یا نه، به کدام‌یک از عوارض دچار ‌می‌شود و عوارض هر چند وقت یک بار بروز می‌کنند، به دارو و دوز مصرفی خاص آن‌ بستگی دارد. اما قطعا عوارض دارو ها در صورتی که با هماهنگی پزشک باشد به مراتب از عوارض افسردگی کمتر است.

واکنش افراد مختلف به داروها نیز متفاوت است. به همین دلیل مراجعه‌ی مرتب به پزشک در دوره‌ی مصرف دارو مهم است. ‌این‌طوری پزشک می‌تواند شرایط را بررسی کند و اگر لازم بود، روند درمان را تغییر دهد. در اواخر درمان، به‌تدریج در دوره‌ی چندهفته‌ای دوز داروهای ضدافسردگی کاهش می‌یابد. اگر فردی ناگهانی مصرف داروها را قطع کند، احتمالاً (موقتاً) دچار مشکلات خواب، احساس تهوع و بی‌قراری می‌شود. قطع مصرف دارو به‌محض شروع احساس بهبودی بدون مشورت با پزشک ممکن است احتمال بازگشت افسردگی را افزایش دهد.

محصولات گیاهی برای درمان افسردگی

رایج‌ترین و معروف‌ترین داروهای گیاهی برای درمان افسردگی از گل راعی(علف چای) به دست می‌آیند. این محصولات اغلب برای درمان افسردگی خفیف استفاده می‌شوند. برخی نیز برای درمان افسردگی متوسط کاربرد دارند.

بعضی از محصولات گل راعی که برای درمان افسردگی استفاده می‌شوند، حتماً باید توسط پزشک تجویز شوند. مهم است بدانید محصولات گل راعی با دوزها و ترکیبات بسیار متفاوتی در بازار عرضه می‌شوند و داروهای گیاهی هم ممکن است عوارض جانبی داشته باشند یا اثر داروهای دیگر را افزایش یا کاهش دهند، بنابراین باید قبل از مصرف گل راعی با پزشک مشورت کنید.

معمولاً روش‌های درمانی بسیاری به افراد مبتلا به افسردگی پیشنهاد می‌شوند، اما اثرگذاری خیلی از آن‌ها اثبات نشده است. برخی روش‌ها را نیز می‌توان به‌عنوان مکمل سایر روش‌های درمانی استفاده کرد.

۱. تکنیک‌های تن‌آرامی و یوگا

شواهدی وجود دارند که تکنیک‌های تن‌آرامی برای تسکین افسردگی خفیف تا متوسط مفیدند. این تکنیک‌ها شامل رویکردهایی نظیر آرام‌سازی پیش‌رونده عضلانی، آموزش خودزا (آرمیدگی)، موسیقی‌درمانی و یوگا می‌شوند. البته این روش‌ها به‌اندازه‌ی درمان‌های تأییدشده مانند روان‌درمانی مؤثر نیستند، ولی روان‌درمانگران گاهی تکنیک‌های آرام‌سازی را به‌عنوان بخشی از درمان آموزش می‌دهند.

۲. ورزش

ورزش‌هایی مانند پیاده‌روی صحرایی، آهسته دویدن، دوچرخه‌سواری، شنا و کوهنوردی اغلب برای تسکین افسردگی یا پیشگیری از آن توصیه می‌شوند. بسیاری از مردم می‌دانند که فعالیت بدنی خلق‌و‌خوی آنها را بهبود می‌بخشد و به آن‌ها انرژی بیشتری می‌دهد و همچنین اثبات شده است که فعالیت بدنی سبب کاهش افسردگی برخی از افراد می‌شود.

بااین‌حال طبق تحقیقات، فعالیت بدنی معمولاً تأثیر زیادی بر افراد مبتلا به افسردگی ندارد و تحقیقات کافی انجام نشده است که آیا فواید ورزش بلندمدت‌اند یا خیر. هرچند ورزش مکمل مفیدی برای روش‌های درمان‌های دیگر است.

همچنین مشخص نیست که افراد تا چه حد ممکن است از انواع مختلف ورزش برای درمان افسردگی سود ببرند. فعالیت بدنی ممکن است لزوماً برای همه انواع افسردگی مناسب نباشد. مثلاً افرادی که افسردگی شدید دارند، اغلب قادر به فعالیت فیزیکی نیستند و توصیه به انجام ورزش بیشتر ممکن است باعث بدترشدن حال آن‌ها شود.

دکتر جولی اسمیت در کتاب « چرا تابه‌حال کسی این‌ها را به من نگفته بود؟»، همین مسئله را مطرح می‌کند و می‌گوید:

فرض کنید چند هفته‌ای به‌دلیل مشغله‌ی زیاد نتوانسته‌اید ورزش کنید. احساس خستگی و بدخلقی می‌کنید؛ درنتیجه‌ ورزش‌کردن آخرین کاری است که می‌خواهید انجام دهید. اجتناب از ورزش‌ حاصلی جز رخوت و بی‌حالی نخواهد داشت. با کاهش سطح انرژی شما، احتمال ورزش‌کردنتان و به موازات آن سطح خلق‌وخویتان کاهش می‌یابد. بدخلقی شما را به انجام کارهایی وامی‌دارد که شرایط روحیه‌ای شما را خراب‌تر می‌کند.

۳. نوردرمانی

نوردرمانی یا فتوتراپی برای درمان اختلال عاطفی فصلی (SAD) کاربرد دارد. برخی از افراد در ماه‌های تاریک‌تر سال دچار این نوع از افسردگی می‌شوند. اگر کمبود نور طبیعی بر خلق‌و‌خوی فرد اثر ‌گذاشته باشد، درمان با نور مصنوعی روشی کاربردی خواهد بود. نوردرمانی شامل روزی نیم ساعت نشستن مقابل نوری خاص (دستگاه نور‌درمانی) است.

۴. درمان با ایجاد اختلال خواب

این درمان شامل محرومیت موقتی بیمار از خواب است. فرد یک شب کامل بیدار می‌ماند و فقط شب بعد می‌خوابد. گفته می‌شود که این اختلال خواب متابولیسم مغز را تغییر می‌دهد و ممکن است منجر به بهبود خلق‌و‌خو شود. درمان با ایجاد اختلال خواب فقط به‌منظور بهبود موقت علائم است و می‌توان از آن در کنار سایر درمان ها استفاده کرد.

۵. درمان با ضربه‌ی الکتریکی تشنج‌آور

درمان با ضربه‌ی الکتریکی تشنج‌آور معمولاً در بیمارستان و با بیهوشی عمومی انجام می‌شود. الکترودها روی سر بیمار قرار می‌گیرند و جریان الکتریکی ضعیفی از مغز عبور می‌کند و باعث تشنج می‌شود. بیمار چیزی حس نمی‌کند، زیرا این بیهوش است. معمولاً این درمان فقط برای آن دسته از افراد مبتلا به افسردگی شدید در نظر گرفته می‌شود که سایر درمان‌ها برایشان بی‌اثر بوده‌اند.

جمع‌بندی

افسردگی نوعی اختلال بسیار شایع است که سبب بروز طیفی از علائم از خفیف تا شدید می‌شود و ممکن است زندگی فرد را مختل کند. خوشبختانه با روش‌هایی مانند دارودرمانی و روان‌درمانی یا ترکیبشان می‌توان این اختلال را مهار کرد. فرد هرچه زودتر برای درمان افسردگی اقدام کند، مهار آن راحت‌تر خواهد بود. بنابراین اگر شک کردید که دچار افسردگی شده‌اید، بدون معطلی به متخصص سلامت روان مراجعه کنید.

منابع:

کتاب زندگی خود را دوباره بیافرینید، جفری یانگ و جنت کلوسکو

کتاب چرا تابه‌حال کسی این‌ها را به من نگفته بود، جولی اسمیت

کتاب افسردگی نهفته، مارگارت رابینسون رادرفورد

39 دیدگاه برای “سریعترین درمان افسردگی + جدید ترین متد سال ۱۴۰۲

  1. غریبه گفته:

    سلام دوستان می‌خوام تجربه‌ام رو در مورد راهکار های این مقاله باهاتون به اشتراک بذارم. این متد واقعاً زندگی‌م رو تغییر داد. قبلاً انقدر احساس ناامیدی می‌کردم که فکر نمی‌کردم روزی بتونم از پس افسردگی بربیام. اما با این متد جدید نگار یه پنجره‌ای به سمت نور باز شد و من تونستم خودم رو از اون گودال تاریک بیرون بکشم. این روش درمانی با ترکیبی از تکنیک‌های مدرن واقعاً معجزه کرد. اگه به دنبال یه راه حل موثر برای درمان افسردگی هستید، به شما پیشنهاد می‌کنم این متد رو امتحان کنید.

  2. ستاره گفته:

    ترکیب روان ‌درمانی و دارودرمانی دقیقا از کدام سطح و مرحله افسردگی باید شروع بشه؟ احساس می کنم قبل از اینکه دیر شه باید سریع ترین درمان افسردگی رو پیدا کنم. می ترسم حالم بد تر شه. واقعا نمیدونم باید چیکار کنم

  3. جعفری گفته:

    به عنوان یک پزشک که سال ها برای درمان بیماران مبتلا به اختلالات روانی تلاش کرده ام میگویم که نمی توان مدت زمان دقیقی و حتی حدودی برای درمان افسردگی گفت زیرا مدت زمان درمان افسردگی به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله شدت افسردگی، نوع درمان، پاسخ بیمار به درمان و وجود سایر اختلالات روانی.
    بیر معمول درمان افسردگی معمولاً چند ماه طول می کشد. اگر افسردگی خفیف باشد، ممکن است تنها چند هفته درمان کافی باشد. در موارد افسردگی متوسط یا شدید، ممکن است نیاز به درمان طولانی مدت باشد مثلاً چند سال

    پس اگر دچار افسردگی هستید سریعتر درمان را شروع کنید.

  4. نگار گفته:

    بنظرم بهترین قسمت مقاله پرداختن به این بود که درمان افسردگی چقدر طول می کشد
    زیرا این سوال خیلی از ماهایی است که درگیر افسردگی هستیم
    ممنون از مقاله خوبتان

  5. رضا گفته:

    سلام مقاله خوبی بود ولی مطمئنند مقاله درمان جدید افسردگی نبود ، چون داروها و روان پزشک که اشاره شد فقط حکم سریعترین روش را دارند و روش جدیدی که مخصوص سال ۱۴۰۲ باشد نیستند

  6. مجید گفته:

    درمان افسردگی با دارو معمولاً چند هفته تا چند ماه طول می کشد؟ طبق پرسش هایم گفتند در اکثر موارد، علائم افسردگی ظرف ۴ تا ۶ هفته پس از شروع مصرف دارو بهبود می یابد. ولی ممکنه لازم بشه دارو را برای مدت طولانی تری مصرف کنم آیا این درسته؟

    دقیقا نمی دانید درمان افسردگی با دارو چقدر طول می کشد؟

  7. Niloo گفته:

    “سلام ممنون از مقاله کاملتان

    چند وقته که افسرده هستم. احساس میکنم هیچ امیدی به زندگی ندارم. همه چیز برام بی ارزش شده.

    میخوام سریعتر از شر این افسردگی خلاص بشم. آیا راه حلی برای این کار وجود داره؟

    در واقع من بدنبال سریعترین درمان افسردگی هستم.

    اگر می دانید لطفاً راهنماییم کنید.

    با تشکر”

  8. محمد کاویانی گفته:

    سلام. من مدتی است که احساس غم و اندوه عمیق و ناامیدی می‌کنم. از انجام کارهایی که قبلاً دوست داشتم لذت نمی‌برم و تمرکز کردن روی کارهایم برایم دشوار شده است. به نظرتان ممکن است افسرده باشم؟ و اگر بله، آیا افسردگی درمان دارد

  9. Nastaran گفته:

    ببخشید این سریعترین درمان افسردگی اگر افسردگی شدید شده باشه هم جواب میده یا صرفا برای زمانیه که افسردگی هنوز تو مراحل اولیه اس؟

  10. ثریا گفته:

    مرسی از این نوشته خوبتون خوشحالم که این روش درمان جدید افسردگی رو یاد گرفتم خدا رو شکر من و اطرافیانم فعلا مبتلا به افسردگی نیستیم ولی این مطلب به درد می خوره تو آینده

  11. sina گفته:

    آیا اگر در زمان بارداری خانوم علائم افسردگی داشته باشه آیا مصرف دارو های ضد افسردگی مجاز است؟ در این حالت درمان افسردگی چقدر طول میکشد معمولا

  12. Ahoora گفته:

    باورم نمیشه هنوزم بعضیا میپرسن آیا افسردگی درمان دارد؟ یعنی چی که درمان دارد یا نه مگه میشه درمان نداشته باشه؟ هر چیزی یه راه درمانی داره بالاخره باید راه درمان اصولیشو یاد بگیرید و پیگیر باشید و نسبت به سختی هایی که راه درمانش داره صبور باشید تا نتایج کم کم خودشو نشون بده

  13. Omidi گفته:

    سلام من یه روانشناسم که تازه دو ساله که مدرکمو گرفتم و مطبمو امسال میزنم ایشالا این نوشته جدید ترین روش درمان افسردگی به نظرم جالب اومد و اونقدری قوی بود که تا آخرشو بخونم و یه چیزایی برام یادآوری شد و یه نکات جدیدی یاد گرفتم تشکر میکنم ازتون

  14. Dorna گفته:

    ببخشید آیا مدت زمان درمان افسردگی به تغذیه آدم هم بستگی داره؟ مصرف چه مواد غذایی ای برای درمان سریع تر افسردگی توصیه می شه؟

  15. Parsa گفته:

    من به حدی افسردگیم پیشرفت کرده بود که فکر میکردم فقط به یه معجزه برای درمان افسردگی و خلاص شدن از این وضعیت نیاز دارم ولی خب با یه متخصص صحبت کردم وضعیت منو بررسی کرد و یه سری نکات بهم گفت برای احساس بدی که همیشه همراهم بود و همچنین یه دوره ای دارو درمانی داشتم و خب یه تغیراتی تو سبک زندگیم دادم مثل شروع ورزش تو خونه و خب الان حالم بهتر شده خداروشکر از درمان افسردگی ناامید نشید.

  16. علیرضا گفته:

    به نظرم درمان سریع افسردگیه فقط پوله پول زیاااااد جز این درمان سریع دیگه ای وجود نداره و خب باید یه روند مشخصی طی بشه و صبر داشت براش

  17. Hamid گفته:

    من خیلی فرق بین استرس و اضطراب رو نمیدونم مثلا الان علائم اضطراب چه فرق خاصی با علائم استرس داره؟ از کجا باید متوجه بشیم که یه نفر استرس داره یه نفر دیگه اضطراب

  18. Milad گفته:

    سلام اگه یه فردی اون قسمتی از علائم افسردگی که با غلائم اضطراب مشترکه رو داشته باشه فقط چطوری میشه تشخیص داد که مشکلش چیه

  19. آرزو یاوری گفته:

    اصلی ترین نشانه های افسردگی که باید تو بقیه دنبالش بگردین به عقیده من یکی بی اشتهاییه یکی زیاد خوابیدن این دوتا معمولا تو اکثر آدمایی که مبتلا به افسردگی ان دیده میشه

  20. Yasin گفته:

    شما تو این نوشته تون آوردین که علائم افسردگی و ناراحتی اعصاب خواستم ببینم که آیا ناراحتی اعصاب همبشه منجر به افسردگی میشه یا خیر

  21. محمود صیادی گفته:

    بعضی آدما خیلی احساساتشون روئه یعنی علائم اضطراب و افسردگی راحت تو چهرشون و اکت بدنشون پیدا میشه ولی خب در مقابل به سری دیگه از آدما هستن که هیچ رقمه به این راحتیا نمیتونین متوجه این علائم تو رفتارشون بشید این گروه دوم واقعا گناه دارن به نظرم

  22. Zahra گفته:

    من پسر کوچیکم خیلی وقتا علایم اظطراب داره مخصوصا زمانی که مهمون میاد خونمون یا میریم مهمونی و حالا کسایی که نمیشناستشون باهاشون حرف میزنه

  23. مهدیه گفته:

    ببخشید اگر علائم اظطراب موقتی باشه هم بازم لازمه که به متخصص مراجعه کنیم مثلا فکر کنم طبیعی باشه که یه دانش آموز برای کنکور علائم اظطراب داشته باشه و درمانی لازم نداشته باشه

  24. سارا گفته:

    سلام من چند وقته احساس افسردگی میکنم و نمیدونم چیکار کنم همش تو خودم هستم و بی حوصله راه درمان افسردگی من به نظرتون چیه؟

  25. پانته‌آ گفته:

    سلام دوباره من راهکار قبلی رو انجام دادم کمی بهتر شدم ولی هنوز به درمان افسردگی ناامیدی نیاز دارم بی انگیزه شدم خیلی چی توصیه میکنید؟

  26. پرشان گفته:

    مراحل افسردگی معمولا به چه شکل هست؟ من نمیدونم مراحل افسردگی چی هست که من تو این مراحل هستم یا نه؟

  27. رضا گفته:

    من داشتم ولی با تکنیک و روش ها خوب شدم دکتر ها نمیتونن کاری بکنن فقط بلدن قرص تجویز کنن هرکی خواست کمکش کنم چون خودم درد کشیدم و حال بد ایدیتلگرامم. javad1367102222

  28. انسان زجر کشیده گفته:

    سلام دوستان من تجربه فوق العاده سیاه و تلخی از دوران افسردگیم دارم و متاسفانه مجبور به مصرف دارو شدم داروها هم عوارض بدی داشت هم باعث میشد همش بیشتر خواب و بیحال باشم و داشتم بدتر دیوانه میشدم و وقتی خواستم مصرفشونو قطع کنم افسردگیم ۱۰۰۰بار شدیدتر برمیگشت با خیلی عوارض دیگه.۱بار ۱جا تو یکی از نظرات خوندم که گفته بود دارو اینا چرته و ادمو بدتر میکنه من دقیقا میفهمیدم که همینطوره خودم تجربش کرده بودم.گفته بود تنها راهش ارتباط با کسیه که همه چیز دست اونه و شمارو افریده و عاشقانه دوستون داره.از سر درموندگی بااینکه امیدی نداشتم نتیجه ای بگیرم شروع به درددل با خدا کردم.حس کردم کسی حرفامو میشنوه و هم دقیقا متوجه منظورم و دردم میشه هم توانایی درمان کامل منو داره.گریَم گرفت و بیشتر باهاش حرف زدم.حس میکردم تو اغوش امن و پرقدرت کسیم که هیچوقت ولم نمیکنه.بعد از مدتها با خواهش قلبیم از خدا نماز خوندم و به اینکار ادامه دادم.کاش میشد به همه کسایی که افسردگی دارن بگم این کارو امتحان کنن تا تاثیر عمیق و سریع و بینهایت آرامش بخششو ببینن.اگر اعتقاد ندارین یا خجالت میکشین یا میترسین مسخرتون کنن….برین تو یک اتاق درم ببندین و فقط و فقط ۱هفته نماز و معنی قرآن رو بخونین تا خودتون عمق آرامشو حس کنین.وقتی نماز میخونین با خدا حرف میزنین و وقتی قرآن میخونین خدا با شما حرف میزنه.با امتحانش چیزی از دست نمیدین و هیچ ضرری مثل قرص و اینام که نداره.برای خودتون و آرامشتون امتحان کنین.من نه تنها دیگه تنها و افسرده و ترسو و ضعیف نیستم بلکه چنان قدرت روحی و اعتماد بنفسی پیدا کردم که هیچوقت باورم نمیشد بتونم چنین کسی با این شخصیت باشم.به شکرانه این آرامش و صلابت و امیدواری این مطلبو نوشتم تا کمکی باشه برای همه ناامیدان و افسردگانی که هیچ راهی پیش روشون دیگه نمیبینن.فقط ۱هفته امتحان کنین.خدانگهدار همگیتون روز و حالتون همیشه خوش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *