اضطرابِ گاه و بیگاه بخشی طبیعی از زندگی انسان است. بسیاری از افراد نگران چیزهایی مانند سلامتی، پول یا مشکلات خانوادگی هستند، اما اختلال اضطراب فراتر از نگرانی یا ترسی موقتی است. اضطراب افراد مبتلا به این اختلال از بین نمیرود و ممکن است با گذشت زمان بدتر شود. عوارض این اختلال ممکن است فعالیتهای روزانه مانند عملکرد شغلی و انجام تکالیف مدرسه را مختل کند و به روابط ما آسیب بزند.
اختلالات اضطرابی انواع مختلفی دارد، از جمله اختلال اضطراب فراگیر، اختلال پنیک (هراس ناگهانی)، اختلال اضطراب اجتماعی و اختلالات مختلف مرتبط با فوبیا (ترس بیمارگونه).
آنچه در این مقاله میخوانید
علائم اضطراب چیست؟
۱. اختلال اضطراب فراگیر
اختلال اضطراب فراگیر (GAD) معمولاً شامل احساس اضطراب یا ترس مداوم میشود و ممکن است زندگی روزمره را مختل کند. این حالت مانند نگرانی گهگاه بابت مسائل مختلف یا اضطراب ناشی از رویدادهای استرسآور زندگی نیست. افراد دچار این نوع اضطراب ماهها یا حتی سالهای متمادی با اضطراب دست و پنجه نرم میکنند.
برنه براون در کتاب «اطلس دل»، دربارهی اختلال اضطراب فراگیر میگوید: «اختلال اضطرابِ فراگیر با اضطراب حالتی و صفتی متفاوت است. بر اساس تحقیقات مؤسسهی پزشکی جان هاپکینز، اختلال اضطراب فراگیر نگرانی شدید درمورد مسائل و موقعیتهای روزمره است. بیشتر از شش ماه طول میکشد و بهعلاوهی احساس نگرانی، ممکن است احساس بیقراری، خستگی، مشکل در تمرکز، کجخلقی، تنش شدید ماهیچهای و مشکل خواب بروز کند.»
مثلاً ممکن است فرد:
- دچار احساس بیقراری و تشویش میشود یا تحملش کم میشود؛
- بهراحتی دچار خستگی میشود؛
- مشکل تمرکزکردن دارد؛
- بهلحاظ عصبی تحریکپذیر است؛
- دچار سردرد، درد عضلانی، شکمدرد یا دردهای بیدلیل میشود؛
- قادر به مهار احساس نگرانی نیست؛
- مشکلات مربوط به خواب مانند مشکل به خواب رفتن دارد یا نمیتواند خوابی پیوسته و عمیق داشته باشد.
۲. اختلال پنیک (هراس ناگهانی)
افراد مبتلا به اختلال پنیک دچار حملات مکرر و غیرمنتظرهی هراس ناگهانی میشوند. حملات پنیک دورههای ناگهانی ترس شدید، آشفتگی یا احساس ازدستدادن اختیارند، حتی زمانی که هیچ خطر یا محرک واضحی وجود ندارد. همهی افرادی که دچار حملهی پنیک میشوند، به اختلال پنیک مبتلا نمیشوند.
ممکن است فرد هنگام حملهی پنیک، دچار این علائم شود:
- تپش قلب؛
- تعریق زیاد؛
- احساس لرزش یا سوزنسوزنشدن اعضای مختلف بدن؛
- درد قفسهی سینه؛
- نگرانی بابت فاجعهای قریبالوقوع.
افراد مبتلا به اختلال پنیک اغلب نگران زمان وقوع حملهی بعدی هستند و فعالانه سعی میکنند با اجتناب از مکانها، موقعیتها یا رفتارهایی که بهنظرشان با حملات پنیک مرتبطاند، از وقوع حملات بعدی جلوگیری کنند. ممکن است حملات پنیک به دفعات در طول روز اتفاق بیفتند یا بهندرت و صرفاً چند بار در سال رخ دهند.
۳. اختلال اضطراب اجتماعی
اختلال اضطراب اجتماعی ترس شدید و مداوم از زیر نظر گرفته شدن و قضاوت شدن از سوی دیگران است. ممکن است ترس از موقعیتهای اجتماعی چنان شدید باشد که فرد فکر کند هیچ تسلطی بر اوضاع ندارد. این ترس گاهی مانع رفتن سر کار، حضور در مدرسه یا انجام کارهای روزمره میشود.
افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی ممکن است دچار این علائم شوند:
- سرخ شدن، تعریق بسیار یا لرزیدن؛
- تپش قلب؛
- شکمدرد؛
- حالت بدنی بسیار خشک و انعطافناپذیر یا لحن صدای بسیار ملایم؛
- مشکل برقراری تماس چشمی یا قرارگرفتن در کنار افراد غریبه؛
- احساس کمرویی یا ترس از قضاوت منفی دیگران دربارهی خودشان.
۴. اختلالات مرتبط با فوبیا (ترس بیمارگونه)
فوبیا بهمعنی ترس بیمارگونه یا احساس دوری گزیدن از اشیا یا موقعیتهای خاص است. اگرچه ممکن است در برخی شرایط مضطرببودن طبیعی باشد، ترسی که افراد مبتلا به فوبیا احساس میکنند با خطر واقعی ناشی از موقعیت یا شیء مدنظر تناسبی ندارد.
افراد مبتلا به فوبیا:
- ممکن است نگرانی غیرمنطقی یا مفرط بابت مواجهه با شیء یا موقعیتی خاص داشته باشند؛
- برای اجتناب از شیء یا موقعیت ترسناک فعالانه اقدام میکنند؛
- پس از مواجهه با شیء یا موقعیت ترسناک، دچار اضطراب شدید و آنی میشوند؛
- اشیاء و موقعیتهای ترسناک اجتنابناپذیر را با اضطراب شدید تحمل میکنند.
انواع مختلفی از فوبیا و اختلالات مرتبط با فوبیا وجود دارند که در ادامه، برخی از آنها را معرفی کردهایم.
۱. فوبیای خاص (فوبیای ساده)
افرادی که فوبیای خاص دارند، از انواع خاصی از اشیا یا موقعیتها ترس شدید دارند یا در مواجهه با آنها دچار احساس اضطراب شدید میشوند. برخی از نمونههای فوبیای خاص شامل ترس از موارد زیر میشوند:
- پرواز با هواپیما؛
- ارتفاع؛
- حیوانات خاص مانند عنکبوت، سگ یا مار؛
- تزریقات؛
- خون.
۲. اختلال اضطراب اجتماعی
افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی از موقعیتهای اجتماعی یا حضور روی صحنه بهشدت میترسند یا مضطرب میشوند. آنها نگراناند که دیگران اعمال و رفتارهای مرتبط با اضطرابشان را منفی ارزیابی کنند و این مسئله باعث شرمساری آنها شود. این نگرانی اغلب سبب میشود که افراد مبتلا به این اختلال از موقعیتهای اجتماعی دوری کنند. اختلال اضطراب اجتماعی ممکن است در موقعیتهای مختلفی مانند محیط کار یا مدرسه بروز کند.
۳. آگورافوبیا (ترس از مکانهای باز و شلوغ)
افراد مبتلا به آگورافوبیا ترس شدیدی از دو یا چند مورد از موقعیتهای زیر را دارند:
- استفاده از وسایل حملونقل عمومی؛
- حضور در فضاهای باز؛
- قرارگرفتن در فضاهای بسته؛
- در صف ایستادن یا در جمع بودن؛
- تنها ماندن بیرون از خانه.
افراد مبتلا به آگورافوبیا اغلب از این موقعیتها اجتناب میکنند، زیرا فکر میکنند در صورت بروز علائم خجالتآور هراسزدگیشان، قادر به ترک آن موقعیت نیستند یا این کار برایشان دشوار خواهد بود. در شدیدترین شکل آگورافوبیا، ممکن است فرد خانهنشین شود.
۴. اختلال اضطراب جدایی
اغلب تصور میشود که اضطراب جدایی صرفاً مختص کودکان است، اما ممکن است این اختلال گریبانگیر بزرگسالان هم بشود. افراد مبتلا به اختلال اضطراب جدایی (Anxiety Disorders) از دوری افرادی که با ایشان رابطهای نزدیک دارند، میترسند. آنها اغلب نگراناند که در زمان جدایی، اتفاق بدی برای عزیزانشان بیفتد. این ترس باعث میشود از تنها بودن یا دوری از عزیزان خود اجتناب کنند. ممکن است خوابهای بدی دربارهی جداشدن ببینند یا وقتی جدایی در شرف وقوع است، احساس ناخوشایندی داشته باشند.
۵. سکوت انتخابی
سکوت انتخابی نوعی اختلال نسبتاً نادر و مرتبط با اضطراب است. افراد دچار این اختلال بهرغم داشتن مهارتهای زبانی عادی، در موقعیتهای اجتماعی خاصی قادر به صحبتکردن نیستند. سکوت انتخابی معمولاً قبل از پنجسالگی رخ میدهد و اغلب با کمرویی شدید، ترس از شرمساری در حضور دیگران، ویژگیهای اجباری (عاداتی که فرد قادر به ترکشان نیست)، گوشهگیری، اتکا و وابستگی بسیار شدید و لجبازی همراه است. در افراد مبتلا به سکوت انتخابی، سایر اختلالات اضطرابی نیز بسیار دیده شدهاند.
عوامل زمینهساز اختلالات اضطراب
محققان دریافتهاند که هم عوامل ژنتیکی و هم عوامل محیطی در ابتلا به اختلالات اضطرابی نقش دارند. هر نوع اختلال اضطرابی عوامل زمینهساز متفاوتی دارد، اما برخی از رایجترین این عوامل عبارتاند از:
- کمرویی یا احساس دلواپسی و عصبیبودن در موقعیتهای جدید در دوران کودکی؛
- قرار گرفتن در معرض رویدادها و وقایع منفی و استرسزا؛
- سابقهی اضطراب یا سایر اختلالات روانی در بستگان بیولوژیکی.
الیور برکمن در کتاب «چهارهزار هفته»، یکی از عوامل زمینهساز اضطراب را برنامهریزی بیش از حد معرفی میکند و میگوید: «مشکل حساسیت بیشازحد به برنامهریزی دقیق برای آینده این است که اگرچه ممکن است گهگاهی جلوی یک مصیبت را بگیرد، باقی اوقات دقیقاً به تشدید اضطرابی منجر میشود که قرار بود مانع آن شود.
برنامهریزِ وسواسی اساساً انتظارات خاصی از آینده دارد، اما آینده چیزی نیست که انتظارات شخصی را برآورده کند، به این دلیلِ بدیهی که هنوز در آینده است. هرچه باشد، هر چقدر هم زودتر از خانه حرکت کنید، هیچوقت نمیتوانید صد درصد مطمئن باشید که مشکلی پیش نمیآید و بهموقع به فرودگاه میرسید.»
این عوامل هم ممکن است علائم اضطراب را ایجاد یا تشدید کنند:
- برخی بیماریهای جسمانی مانند مشکلات تیروئید یا آریتمی قلبی؛
- مصرف کافئین، الکل، مواد مخدر یا بعضی داروها.
اگر فکر میکنید ممکن است مبتلا به اختلال اضطراب باشید، به کارشناس سلامت مراجعه کنید تا شما را معاینه کند و با تشخیص علائمتان راه درمان مناسبی را به شما پیشنهاد دهد.
درمان اختلالات اضطرابی
اختلالات اضطرابی معمولاً با رواندرمانی، دارودرمانی یا تلفیقی از هر دو درمان میشوند. روشهای زیادی برای درمان اختلال اضطرابی وجود دارند و باید با کارشناس سلامت روان همکاری کنید تا بتوانید بهترین شیوهی درمان را برای خود برگزینید.
رواندرمانی
رواندرمانی یا گفتوگودرمانی میتواند به افراد مبتلا به اختلال اضطراب کمک کند. رواندرمانی برای تأثیرگذاری باید همسو با اضطرابهای خاص شما و متناسب با نیازهایتان برنامهریزی شود.
۱. درمانِ شناختیرفتاری
درمان شناختیرفتاری (CBT) یکی از انواع رواندرمانی است که میتواند به افراد مبتلا به اختلال اضطراب کمک کند. این شیوهی درمانی روشهای مختلف تفکر، رفتار و واکنش به موقعیتها را آموزش میدهد تا به شما کمک کند که کمتر احساس ترس و اضطراب داشته باشید. درمان شناختیرفتاری،جامع بررسی و ارزیابی شده است و استاندارد طلایی رواندرمانی محسوب میشود.
مواجههدرمانی یکی از رویکردهای درمان شناختیرفتاری است که برای درمان اختلال اضطراب به کار میرود. مواجههدرمانی بر رویارویی با ترسهای زمینهساز اختلال اضطراب تمرکز دارد تا به افراد کمک کند در فعالیتهایی شرکت کنند که از آنها اجتناب کردهاند. گاهی مواجههدرمانی با تمرینات تمدد اعصاب همراه میشود.
۲. درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد
یکی دیگر از گزینههای درمانی برای برخی از اختلالات اضطرابی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) است. این روش درمانی برای مواجهه با افکار منفی رویکرد متفاوتی با درمان شناختیرفتاری دارد. این رویکرد درمانی از تدابیری نظیر تمرکز حواس و هدفگذاری برای کاهش احساس ناخوشایند و اضطراب بهره میگیرد. درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد در مقایسه با درمان شناختیرفتاری، شکل جدیدی از رواندرمانی است، بنابراین اطلاعات کمتری دربارهی اثربخشی آن در دسترس است.
دارودرمانی
دارو اختلال اضطراب را درمان نمیکند، اما تا حدی سبب تسکین علائمش میشود. کارشناسان حوزهی سلامت، مانند روانپزشکان، پزشکان عمومی و پزشک خانواده، میتوانند برای اضطراب دارو تجویز کنند. در برخی موارد، روانشناسانی که آموزشهای تخصصی دیدهاند هم اجازه دارند که داروهای روانپزشکی تجویز کنند. رایجترین گروههای دارویی که برای مبارزه با اختلال اضطراب استفاده میشوند، داروهای ضد افسردگی، داروهای ضداضطراب (مانند بنزودیازپینها) و مسدودکنندههای بتا هستند.
۱.داروهای ضدافسردگی
داروهای ضدافسردگی برای درمان افسردگی استفاده میشوند، اما میتوانند برای درمان اختلال اضطراب نیز مفید باشند. این گروه از داروها میتوانند بهرهبرداری مغز از مواد شیمیایی خاصی را بهبود ببخشند که تنظیمکنندهی خلقوخو یا استرساند. ممکن است لازم باشد برای یافتن دارویی که علائم شما را بهبود ببخشد و عوارض جانبی مهارشدنی داشته باشد، چندین داروی مختلف ضدافسردگی را امتحان کنید.
اثرگذاری داروهای ضدافسردگی چند هفته طول میکشد، بنابراین مهم است که قبل از نتیجهگیری دربارهی اثربخشی هر دارو، زمان لازم به آن داده شود. اگر شروع به استفاده از داروهای ضدافسردگی کردید، مصرف آنها را بدون مشورت پزشک قطع نکنید. پزشک شما میتواند به شما کمک کند تا بهآرامی و بدون خطر دوز داروی خود را کاهش دهید. قطع ناگهانی این داروها سبب بروز واکنشهای جسمی و روانی ناخوشایند میشود.
در برخی موارد، ممکن است کودکان، نوجوانان و بزرگسالان زیر ۲۵ سال هنگام مصرف داروهای ضدافسردگی، بهویژه در چند هفتهی اول پس از شروع یا تغییر دوز، دچار افکار خودکشی شوند. به همین دلیل افراد در هر سنی که داروهای ضدافسردگی مصرف میکنند، بهویژه در هفتههای اول درمان، باید بهدقت تحتنظر باشند.
۲. داروهای ضداضطراب
داروهای ضداضطراب میتوانند به کاهش علائم اضطراب، حملات پنیک یا ترس و نگرانی شدید کمک کنند. رایجترین داروهای ضداضطراب بنزودیازپینها هستند. معمولاً بنزودیازپینها اولین روش درمان برای اختلال اضطراب فراگیرند و مزایا و معایبی دارند.
بنزودیازپینها برای تسکین اضطراب مؤثرند و سریعتر از داروهای ضدافسردگی اثر میگذارند، اما بدن برخی از افراد به این داروها مقاوم است و برای تأثیرپذیری به دوزهای بسیار بیشتری نیاز دارند. حتی ممکن است برخی افراد به این داروها وابسته شوند.
برای جلوگیری از این مشکلات کارشناسان حوزهی سلامت معمولاً بنزودیازپینها را برای دورههای درمانی کوتاه تجویز میکنند.
اگر افراد ناگهانی مصرف بنزودیازپینها را قطع کنند، ممکن است دچار واکنشهای جسمی و روحی ناخوشایندی شوند یا اضطرابشان بازگردد. بنابراین مصرف بنزودیازپینها باید بهآرامی کاهش یابد. پزشک شما میتواند به شما کمک کند تا بهآرامی و بدون خطر دوز داروی خود را کاهش دهید.
۳.مسدودکنندههای بتا
اگرچه مسدودکنندههای بتا اغلب برای درمان فشار خون بالا استفاده میشوند، میتوانند برای تسکین علائم فیزیکی اضطراب از قبیل تپش قلب، لرزیدن و سرخشدن مؤثر باشند. این داروها در صورت مصرف کوتاهمدت میتوانند به افراد کمک کنند تا علائم فیزیکی اضطرابشان را مهار کنند. همچنین در صورت نیاز میتوان از این داروها برای کاهش اضطراب حاد، از جمله برای جلوگیری از برخی اشکال پیشبینپذیری اضطراب عملکردی (اضطراب فرد هنگام انجام فعالیتی در حضور جمع) استفاده کرد.
انتخاب داروی مناسب
ممکن است برخی از انواع داروها برای انواع خاصی از اختلالات اضطرابی اثربخشی بیشتری داشته باشند، بنابراین اکیداً توصیه میشود که افراد با کارشناس حوزهی سلامت مشورت کنند تا تشخیص دهد کدام دارو برای آنها بهترین است. برخی از مواد مانند کافئین، برخی از داروهای سرماخوردگی بدون نسخه، داروهای غیرقانونی و مکملهای گیاهی ممکن است علائم اختلالات اضطرابی را تشدید کنند یا با داروهای تجویزشده تداخل داشته باشند. افراد باید با کارشناسی در حوزهی سلامت همفکری کنند تا آگاه شوند که کدام مواد بیضررند و باید از کدام مواد اجتناب کنند.
انتخاب دارو، دوز دارو و برنامهی درمانی مناسب باید تحتنظر متخصص و بر اساس نیاز فرد و وضعیت پزشکی او باشد. ممکن است شما و پزشکتان ناگزیر باشید که برای یافتن داروی مناسب چندین دارو را امتحان کنید.
گروههای حمایتی
این امکان هم وجود دارد که برخی از افراد مبتلا به اختلال اضطراب از پیوستن به گروههای خودیاری یا حمایتی و به اشتراک گذاشتن مشکلات و دستاوردهای خود با دیگران نتایج مفیدی به دست آورند. گروههای حمایتی هم حضوری و هم آنلاین تشکیل میشوند. البته در نظر داشته باشید که هر توصیهای که از اعضای گروه پشتیبان خود دریافت میکنید باید بااحتیاط بررسی شود و نمیتواند جایگزین توصیههای درمانی کارشناس سلامت باشد.
فنون مهار اضطراب
فنون مهار استرس از قبیل ورزش، تمرکز حواس و مدیتیشن نیز میتوانند علائم اضطراب را کاهش و اثرات رواندرمانی را افزایش دهند. میتوانید با مشورت کارشناس حوزهی سلامت در مورد اینکه چگونه این فنون به درمان شما کمک میکنند، بیشتر بیاموزید.
در بخشی از کتاب «زندگی خود را دوباره بیافرینید» نیز نوعی مراقبهی ساده برای مقابله با اضطراب آموزش داده شده است: «با استفاده از دیافراگم بهآرامی نفس بکشید؛ به این صورت که تنفستان نباید بیش از هشت بار در دقیقه باشد و در زمان تنفس میبایست فقط شکمتان حرکت کند. قفسهی سینهتان میبایست کاملاً بیحرکت باشد. اینگونه نفسکشیدن مانع تنفسهای کوتاه و تند میشود که دلیل اصلیِ اغلبِ نشانههای اضطراب، بهویژه حملات اضطرابی است.
جمعبندی
این مقاله اطلاعات مفیدی در خصوص اختلال اضطراب، انواع، علائم و راههای درمانش در اختیار شما خوانندهی گرامی قرار میدهد. این اختلال شایعترین مورد در بین مشکلات و بیماریهای روانی است و با شدت و ضعف متغیری شمار بسیاری از افراد را در سرتاسر دنیا گرفتار خود کرده است. بنابراین از یک سو کسب آگاهی و از سوی دیگر اطلاعرسانی و بهاشتراکگذاشتن این نوع مطالب سبب میشود که نقش مؤثری در سلامت روان خانواده و جامعه ایفا کنیم. در همین زمینه مطالعهی سه کتاب «زندگی خود را دوباره بیافرینید» و «چهارهزار هفته» و «اطلس دل» را به شما پیشنهاد میکنیم.
چهارهزار هفته |
اطلس دل |
زندگی خود را دوباره بیافرینید |
منابع:
- کتاب «زندگی خود را دوباره بیافرینید»
- کتاب «چهارهزار هفته»
- کتاب «اطلس دل»
سلام یه سوال داشتم تفاوت بین احساس معمولی تنش و اضطراب چیست؟ مرز بین این دوتا احساس کجاست و چقدر پیگیر درمان شدنش فوریت داره؟
من همیشه فکر میکردم اضطراب یه چیزیه که فقط تو سر منه و نمیشه درمانش کرد. ولی وقتی این کتاب ها رو خوندم، متوجه شدم که خیلیها مثل من احساس میکنن و راه حل هایی هم براش وجود داره. خیلی خوب تعریف اضطراب رو توضیح داده بود و همینطور اینکه چطور کم رویی و استرسهای دوران کودکی میتونه بعدا تو زندگی اضطراب ایجاد کنه. همینطور راجع به نقش ژنتیک و محیط هم صحبت کرده بود که برام جالب بود. روشهای درمانی که پیشنهاد داده بود هم عملی و قابل اجرا بودن. حس میکنم حالا دست کم یه نقشه راه دارم که بهم کمک میکنه با اضطرابم کنار بیام. مرسی
علایم اظطراب برای هر فرد متفاوت است و اضطراب یک نوع نیست و انواع مختلفی دارد.
تو مقاله به تمام نوع های اضطراب اشاره شد و علایم آنها گفته شد برای هر کدوم هم راهکار درمانی ارائه شد، بسیار متشکرم
اضطراب شدید باید بررسی شود از چه لحاظ ؟
از لحاظ اینکه فرد بیمار به کدام نوع از اضطراب بصورت شدید گرفتار شده.
کسانی که دچار اختلال اضطراب شنید هستند علائم بیشتری از خود بروز می دهند اونم بصورت شدیدتر که کار را برای اینکه بفهمیم به کدام نوع از اضطراب گرفتار شده اند راحت تر می کند
اگر درگیر این بیماری روانی هستید حتما مقاله را تا آخر مطالعه کنید
نشانه های اضطراب که خیلی رایجند:
احساس عصبانیت، بیقراری یا تنش
احساس خطر قریبالوقوع
احساس وحشت
تنفس سریع
تعریق زیاد
لرزش
احساس ضعف یا خستگی
علائم اضطراب شدید از نشانه های اضطراب تفکیک نمی شوند و فقط کسانی که دچار اختلال اضطراب شنید هستند علائم بیشتری از خود بروز می دهند اونم بصورت شدیدتر
اگر درگیر این بیماری روانی هستید حتما مقاله را تا آخر مطالعه کنید
علائم اضطراب در هر فرد متفاوت است و انواع مختلفی دارد اضطراب مثل اضطراب فراگیر.
تو مقاله خیلی جامع و کامل صحبت شد ممنون
نشانه های اضطراب شدید از نشانه های اضطراب تفکیک نمی شوند و فقط کسانی که دچار این اختلال بصورت شدید هستند تعداد بیشتری از این نشانه ها را بروز می دهند و در معرض خطر جدی هستند و باید سریعا به پزشک مراجعه کنند
پاسخ به سوال علائم اضطراب چیست خیلی سخت است زیرا این علائم در هر فرد به یک صورت ظاهر می شود.
ولی برخی از علائم رایج:
احساس عصبانیت، بیقراری یا تنش
احساس خطر قریبالوقوع
احساس وحشت
تنفس سریع
علت اضطراب میتواند برای هر فرد متفاوت باشد ولی رایج هایش در مقاله اشاره شد بیشتر به عوامل ژنتیکی و محیطی مانند فقر مربوط می شوند پیشنهاد می کنم مقاله را کامل بخوانید اطلاعات مفیدی دارد
اضطراب به خودی خود بد نیست درحالی که خیلی ها اینطور فکر نمیکنند زمانی نیاز به درمان دارد و اختلال محسوب می شود که شدید و طولانی مدت شود بطوریکه بخاطر چیزهایی که هیچ ترس واهمی ندارد الکی مضطرب شویم و به زندگیمان آسیب بزند.
این نکته کلیدی را از من داشته باشید
کتاب ضد اضطراب نوشته نیک ترنتون یک کتاب عالی برای کنترل و درمان اضطراب است اگر دچار این بیماری هستید حتما باید آن را مطالعه کنید اگر هم نیستید هم همینطور باید مطالعه کنید چرا که همیشه پیشگیری بهتر از درمان است
من نمی دانم و نمی فهمم با وجود این همه مقالات و کتاب و اطلاعات چرا هنوز خیلی ها اضطراب را نمی شناسند و نمیدانند اضطراب چیست
بدتر از استرس و اضطراب که کاملا جدا هستند را به جای هم به کار می برند و حتی قبول نمی کنند که این دو یکی نیستند
اگر کسی نظری دارد بگوید
تا آنجا که من میدانم اضطراب شدید، نوعی اضطراب است که به طور قابل توجهی بر توانایی عملکرد روزمره فرد تأثیر می گذارد.
راه های درمان اضطراب شدید مثل درمان اختلال اضطراب میماند فقط روند طولانی تر و دشوارتری در انتظار فرد است تا بطور کامل درمان شود.
اضطراب شدید می تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد، از جمله:
عوامل ژنتیکی
عوامل محیطی
سابقه اختلالات روانی
اگر دچار اضطراب شدید از هر نوعی هستید حتما به پزشک مراجعه کنید
مقاله خیلی خوب و جامعی بود در این مقاله کامل متوجه شدم اضطراب یعنی چه برخلاف بعضی مقالات سطح اینترنت که خیلی گنگ توضیح داده اند.
مقاله به این علت کامل است که در آن اضطراب بطور کامل شکافته شد تکنیک های درمانی گفته شد و سه کتاب در انتها معرفی شد که سایتی ندیدم اینکار را بکند ممنون از مقاله خوبتان
هنوز هم سوال های سطح پایین و ابتدایی مثل اضطراب چیست؟ پرسیده می شود بنظر شما علتش چیست؟
بنظرم افرادی که چنین سوالاتی دارند افراد تنبل هستند و حتی یک جستجوی ساده در گوگل انجام نمی دهند تا به جوابشان برسند، این افراد را باید به حال خود رها کرد تا در نادانی و تنبلی دفع شوند
هنوز هم خیلی ها اضطراب را به غلط اظطراب مینویسند و من هیچ وقت درک نکردم مثلاً مینویسند اظطراب چیست
توی ابتدایی تو دیکته هم چنین غلطی داشته و معلم احتمالا هربار هم ازش غلط میگرفته و نمره کم میکرده.
بنظر شما چرا با این وجود تعداد زیادی این اشتباه را می کنند؟
سلام خسته نباشید یه سوال داشتم اصلی ترین عوارض جسمانی اضطراب چیست و چطور میشه درمانشون کرد؟
تست شده ترین راه درمان اظطراب چیست؟ یه راهی که مطمئن باشم اگه دورشو طی کنم بیماریم کامل خوبه
باید یه چیزایی رو بگم اینجا اولا که استرس با اضطراب فرق می کنه این دوتا رو باهم اشتباه نگیرید دوما اینکه بعضی وقتا اون چیزی که بهش فکر میکنیم اصلا اتقاق نمی افته یا اصلا ارزش اون همه فکر کردن رو نداشت یادتون بیاد اون زمانی که مشقتون رو ننوشته بودین نگران بودین چی شد تهش الکی نشینین به آینده نا معلوم فکر کنید
ما استادمون یه تحقیق داده بود که برید بگردید اضطراب چیست؟ پاور درست کنید بیاین ارائه بدین من از مطالب نوشته شما توش استفاده کردم چون به نظرم کامل بود تشکر می کنم از تون
اگر متوجه شدید که اختلال اضطراب دارید قبل از هرکاری باید علت اضطراب رو شناسایی کنید این به ادامه فرآیند درمان خیلی کمک می کنه باید همون علت رو مورد بررسی قرار بدید تا بتونین بهترین تصمیم رو بگیرید
اگر متوجه شدید که اختلال اضطراب دارید قبل از هرکاری باید علت اضطراب رو شناسایی کنید این به ادامه فرآیند درمان خیلی کمک می کنه باید همون علت رو مورد بررسی قرار بدید تا بتونین بهترین تصمیم رو بگیرید
ببخشید موقعیت اضطراب یعنی چه ؟ کسی که علائم اضطراب رو داشته باشه همیشه داره دیگه متوجه این موضوع نشدم من اگه امکانش هست با یه مثال برام توضیح بدید
سلام دوستان لطفا بهترین کتاب ضد اضطراب که خوندین و ازش راضی بودن رو به منم معرفی کنید