۸ علائم درونگرایی

۸ علائم درونگرایی

بحث درون‌گرایی یا برون‌گرایی این روزها بسیار داغ است! بسیاری کنجکاوند که بفهمند تیپ شخصیتی نزدیک به کدام‌یک از این دو را دارند. برای مقدمه، یکی از ساده‌ترین روش‌ها را به شما معرفی می‌کنیم.

حتماً دقت کرده‌اید که همه‌ی ما هرازگاهی به مقداری زمان برای خودمان نیاز داریم. این نیاز به‌تنهایی برای برخی کمتر و برخی بیشتر است؛ افراد درون‌گرا معمولاً با صرف زمان بیشتری در تنهایی انرژی می‌گیرند و اصطلاحاً «تمدید انرژی» می‌کنند.

طبق تعریف، درون‌گرایی نوعی ویژگی شخصیتی است که در آن فرد، به‌جای عوامل خارجی، بیشتر با احساسات درونی تحریک می‌شود. درون‌گرا و برون‌گرا اغلب در دو نقطه‌ی متضاد در نظر گرفته می‌شوند، اما واقعیت این است که بیشتر مردم جایی در بین این دو قرار دارند.

اگر هنوز مطمئن نیستید که درون‌گرایید یا برون‌گرا یا حد وسط، ادامه‌ی مطلب را بخوانید تا درک بهتری از شخصیت درون‌گرا داشته باشید. در این مقاله، ساده‌ترین راه برای شناخت شخصیت‌های مختلف را به شما نشان دهیم. در مقاله ۸ علائم درونگرایی همراه ما باشید.

شخصیت درون‌گرا چیست؟

درون‌گرایان بیشتر ساکت و محتاط‌اند و در افکار خودشان سیر می‌کنند. برون‌گرایان از تعاملات اجتماعی انرژی می‌گیرند، درحالی‌که درون‌گرایان انرژی را در موقعیت‌های اجتماعی مصرف می‌کنند.

درون‌گرایان، پس از شرکت در مهمانی یا گذراندن وقت با مردم، معمولاً احساس می‌کنند که به تمدید انرژی مجدد با گذراندن وقت در تنهایی نیاز دارند.

واژه‌های درون‌گرایی و برون‌گرایی را کارل یونگ، روان‌شناس مشهور سوئیسی، رایج کرد و بعداً به عنصر مهمی در دیگر نظریه‌های برجسته ازجمله نظریه‌ی «شخصیت پنجِ بزرگ» تبدیل شد. همچنین، شاخص درون‌گرایی – برون‌گرایی یکی از چهار شاخصی است که در آزمون شخصیت‌شناسی مایرز – بریگز (ام‌بی‌تی‌آی) استفاده می‌شود.

براساس بسیاری از نظریه‌های شخصیت‌شناسی، هر فرد دارای درجاتی از درون‌گرایی و برون‌گرایی است. هرچند اکثر مردم دقیقاً در وسط این بازه نیستند و معمولاً به یک طرف آن بیشتر متمایل‌اند.

جن گرانمن در کتاب «زندگی‌های پنهان درون‌گرایان» می‌نویسد: آیا شما درون‌گرایید؟
۲۲ علامت وجود دارد که نشان می‌دهد شما در طیفی از ویژگی‌ها به درون‌گرایی میل می‌کنید. چند تا از آن‌ها شرح‌حال شماست؟ این علائم شاید شامل همه‌ی درون‌گرایان نشود، اما من معتقدم که عموماً صحت دارند:

  1. از اینکه اوقاتتان را به‌تنهایی بگذرانید لذت می‌برید.
  2. زمانی که تنها هستید، بهتر فکر می‌کنید.
  3. تک‌گویی درونی‌تان هرگز تمامی ندارد.
  4. وقتی در جمع هستید اغلب بیشتر احساس تنهایی می‌کنید تا زمانی که تنهایید.
  5. وقتی دارید ارتباط برقرار می‌کنید حس می‌کنید رفتاری ساختگی دارید.
  6. از آن دانش‌آموزان نیستید که هر بار معلم سؤالی می‌کند فوراً دستشان را بالا می‌برند.
  7. در نوشتن افکارتان بهتر هستید تا در به زبان آوردنشان.
  8. به همین صورت، به نظر نمی‌رسد که صحبت تلفنی راه جالبی برای گذران وقت باشد.
  9. ترجیح می‌دهید با افراد خشمگین درگیر نشوید.
  10. هر زمان امکان داشته باشد از گپ‌زدن  پرهیز می‌کنید.
  11. به شما می‌گویند خیلی خشکید.
  12. با هدف آشنایی با آدم‌های جدید به مهمانی نمی‌روید.
  13. بعد از معاشرت زیاد از پا می‌افتید.
  14. جزئیاتی را درمی‌یابید که دیگران متوجهشان نمی‌شوند.
  15. می‌توانید زمانی طولانی روی موضوعاتی که برایتان اهمیت دارد تمرکز کنید.
  16. در افکارتان سیر می‌کنید.
  17. دوست دارید مردم را تماشا کنید.
  18. به شما گفته‌اند شنونده‌ی خوبی هستید.
  19. دوستان کمی دارید.
  20. از محیطتان رضایتمندی دریافت نمی‌کنید.
  21. اوضاع را به گونه‌ی دیگری می‌بینید.
  22. به‌تناوب کنار دیگران و در خلوت هستید.

در زیر تعدادی از نشانه‌های درون‌گرایی را نوشته‌ایم که می‌توانید آن‌ها را در خود و اطرافیانتان تشخیص بدهید.

بودن در کنار تعداد زیادی از افراد انرژی شما را تخلیه می‌کند

آیا تابه‌حال اتفاق افتاده که بعد از گذراندن وقت در مهمانی‌ای بزرگ و شلوغ احساس خستگی کنید؟ آیا پس از یک روز تعامل با انسان‌ها نیاز دارید که به مکانی آرام کوچ کنید و زمانی مخصوص خودتان داشته باشید؟ یکی از ویژگی‌های اصلی تیپ شخصیتی درون‌گرا این است که مجبور‌ند در موقعیت‌های اجتماعی انرژی صرف کنند، برخلاف برون‌گرایان که از چنین تعاملاتی انرژی می‌گیرند. اما این بدان‌معنا نیست که افراد درون‌گرا به‌کلی از تعاملات اجتماعی اجتناب می‌کنند. بیشترِ درون‌گرایان نیز از گذراندن وقت در کنار دیگران لذت می‌برند، با این تفاوت که آن‌ها جمعی کوچک از دوستان نزدیک را ترجیح می‌دهند.

درحالی‌که برون‌گرا با هدف ملاقات با افراد جدید به مهمانی می‌رود، درون‌گرا دوست دارد وقت خود را صرف صحبت با دوستان صمیمی بکند.

از تنهایی لذت می‌برید

در جایگاه فردی درون‌گرا، تصور شما از وقت‌گذرانی خوب احتمالاً بعدازظهری آرام در خلوت خودتان است تا از سرگرمی‌ها و علایقتان لذت ببرید. فعالیت‌هایی مانند خواندن کتاب، پیاده‌روی در طبیعت یا تماشای برنامه‌ی تلویزیونی موردعلاقه‌تان باعث می‌شود تا احساس انرژی و شادابی کنید.

از آنچه گفته شد برنمی‌آید که افراد درون‌گرا همیشه می‌خواهند تنها باشند. بسیاری از افراد درون‌گرا عاشق گذراندن وقت با دوستان و تعامل با افراد آشنا در موقعیت‌های اجتماعی‌اند. نکته‌ی مهمی که باید به خاطر بسپارید این است که، پس از یک روز طولانی فعالیت اجتماعی، فرد درون‌گرا احتمالاً می‌خواهد به مکانی ساکت برای فکرکردن، تأمل‌کردن و تجدید قوا برگردد. اگر به نظر شما چند ساعت تنهایی آرامش‌بخش و خوشایند است، ممکن است درون‌گرا باشید.

یکی از تصورات غلط رایج درباره‌ی درون‌گرایان این است که آن‌ها مردم را دوست ندارند. افراد درون‌گرا شاید از معاشرت با افراد جدید و در گروه‌های بزرگ زیاد لذت نبرند، اما از داشتن گروه کوچکی از دوستان، که با آن‌ها بسیار صمیمی‌اند، لذت می‌برند. درون‌گرایان، به‌جای داشتن یک حلقه‌ی اجتماعی بزرگ از افرادی که فقط شناختی سطحی از آن‌ها دارند، ترجیح می‌دهند به روابط عمیق، طولانی‌مدت و بسیار صمیمی با تعداد کمتری از انسان‌ها بپردازند و این ویژگی شاید نقطه‌ی قوت آن‌ها محسوب شود.

درحالی‌که برون‌گرایان معمولاً حلقه‌ی وسیعی از دوستان و آشنایان دارند، درون‌گرایان دوستان خود را با دقت بیشتری انتخاب می‌کنند.

اگر حلقه‌ی اجتماعی شما کوچک، اما از افرادی صمیمی تشکیل شده است، به احتمال زیاد شما درون‌گرایید.

برای دیگران دشوار است که شما را بشناسند

درون‌گرایان اغلب افرادی کم‌حرف، محجوب و ملایم توصیف می‌شوند و گاهی با افراد خجالتی اشتباه گرفته می‌شوند. درحالی‌که برخی از درون‌گرایان واقعاً خجالتی‌اند، مردم نباید ویژگی‌های درون‌گرایی را با خجالتی‌بودن یا ترسوبودن اشتباه بگیرند. افراد با این تیپ شخصیتی معمولاً ترجیح می‌دهند کلمات خود را با دقت انتخاب کنند یا انرژی و وقت خود را برای گفت‌وگوهای بی‌مورد تلف نکنند. اگر فردی ساکت و محجوبید، احتمالاً درون‌گرایید.

شلوغی بیش‌ازحد باعث می‌شود که حواستان پرت شود

وقتی درون‌گرایان مجبور می‌شوند وقت خود را در فعالیت‌ها یا محیط‌های شلوغ بگذرانند، معمولاً احساس عدم‌تمرکز و گیج‌شدن می‌کنند. در نقطه‌ی مقابل، برون‌گراها، اگر در این شرایط نباشند، ممکن است حوصله‌شان سر برود. آن‌ها در موقعیت‌های شلوغ با فعالیت زیاد رشد می‌کنند. محققان دریافته‌اند که درون‌گرایان از برون‌گرایان راحت‌تر حواسشان پرت می‌شود و این یکی از دلایلی است که درون‌گرایان محیط آرام‌تر و کم‌تحرک را ترجیح می‌دهند.

بسیار خودآگاهید

درون‌گرایان زمان زیادی را صرف بررسی تجربیات درونی خود می‌کنند. اگر احساس می‌کنید، دانش و بینش خوبی درباره‌ی خود، انگیزه‌ها و احساسات درونی خودتان دارید، بیشتر درون‌گرایید.

خودآگاهی یکی از نقاط قوت افراد درون‌گراست. آن‌ها تمایل دارند سرگرمی‌هایی را که از آن لذت می‌برند کشف کنند، به زندگی خود فکر کنند و کتاب‌هایی بخوانند که شاید فقط به نظر خودشان موضوعات مهمی دارند.

درون‌گرایان از فکرکردن و بررسی مسائل در ذهن خود لذت می‌برند. خودآگاهی و درک خود برای افراد درون‌گرا مهم است. بنابراین، آن‌ها زمان زیادی را به یادگیری بیشتر درباره‌ی خود اختصاص می‌دهند. اگر احساس می‌کنید که خودآگاهید و از کسب دانش عمیق درباره‌ی خود لذت می‌برید، ممکن است درون‌گرا باشید.

درحالی‌که برون‌گرایان ترجیح می‌دهند مستقیماً وارد شوند و ازطریق تجربه‌ی عملی یاد بگیرند، درون‌گرایان معمولاً یادگیری ازطریق مشاهده را ترجیح می‌دهند. برون‌گرایان ازطریق آزمون‌وخطا یاد می‌گیرند، درحالی‌که درون‌گرایان ترجیح می‌دهند قبل از انجام کاری جدید ابتدا مشاهده کنند. درون‌گرایان مایل‌اند دیگران را درحالی‌که کاری را انجام می‌دهند تماشا کنند تا وقتی که احساس کنند می‌توانند به‌تنهایی آن عمل را تکرار کنند. زمانی که نوبت به تجربه‌یِ کاری جدید برای درون‌گرایان می‌رسد، آن‌ها ترجیح می‌دهند در جایی خصوصی تمرین کنند که بتوانند مهارت‌های خود را بدون نمایش برای دیگران رشد دهند و محک بزنند. اگر دوست دارید بیشتر با تماشاکردن بیاموزید، این احتمال وجود دارد که شخصیت درون‌گراتری داشته باشید.

مشاغلی را دوست دارید که دارای استقلال‌اند

همان‌طور که حدس می‌زنید، مشاغلی که نیاز به تعامل اجتماعی زیادی دارند معمولاً برای افراد درون‌گرا چندان جذاب نیستند. از سوی دیگر، مشاغلی که مستقل‌اند معمولاً انتخابی عالی برای افراد درون‌گرا هستند. درون‌گرا احتمالاً از شغل‌هایی مانند نویسندگی، حسابداری، برنامه‌نویسی رایانه، طراحی گرافیک، داروسازی و هنر لذت می‌برد.

آیا انواع گوناگونی از درون‌گرایی وجود دارد؟ جالب است بدانید که درون‌گرایان به اشکال مختلف با ویژگی‌های بسیار متنوعی ظاهر می‌شوند. انواع تیپ‌های شخصیتی درون‌گرایان عبارت‌اند از:

  • درون‌گرای اجتماعی: این نوع افراد از معاشرت با گروه‌های کوچک اجتماعی لذت می‌برند. هرچند آن‌ها شبی آرام در خانه را به یک شب شام بیرون ترجیح می‌دهند.
  • درون‌گرای متفکر: این دسته معمولاً زمان زیادی را صرف فکرکردن می‌کنند. آن‌ها درون‌نگر و خلاق‌اند.
  • درون‌گرای مضطرب: درون‌گرایان مضطرب اغلب در حین تعاملات اجتماعی احساس بی‌قراری یا عصبی‌بودن می‌کنند.
  • درون‌گرای محافظه‌کار: این نوع درون‌گرایان تمایل دارند بیش‌ازحد فکر کنند و، قبل از انجام هر کاری، زمان قابل‌توجهی را صرف بررسی تصمیمات خود می‌کنند.

ممکن است متوجه شده باشید که بسیاری از درون‌گرایان دارای ترکیبی از خصوصیات این چهار نوع‌اند. البته، بسیاری از افراد درون‌گرا ویژگی‌هایی از خود بروز می‌دهند که فکر می‌کنید خلاف تیپ شخصیتی آن‌ها باشد. برای مثال، افراد درون‌گرای زیادی وجود دارند که از معاشرت‌کردن لذت می‌برند.

ممکن است تعجب کنید اگر بدانید بسیاری از افرادی که اصطلاحاً «پروانه‌های اجتماعی» (social butterflies) شناخته می‌شوند، یعنی افرادی بسیار اجتماعی که از بودن در کنار مردم لذت می‌برد، دراصل ممکن است کاملاً درون‌گرا باشند.

من درون‌گرا هستم یا خجالتی؟

همان‌طور که اشاره‌ی کوچکی کردیم؛ درون‌گرابودن لزوماً به‌معنی خجالتی‌بودن نیست. لوئیس اشمیت و آرنولد باس در کتابشان به نام رشد خجالتی‌بودن و کناره‌گیری از اجتماع این‌گونه نوشته‌اند: «جامعه‌پذیری به انگیزه‌یِ بودن با دیگران اشاره دارد، درحالی‌که خجالتی‌بودن به حالتی اشاره دارد که فرد هنگام بودن با سایرین احساس تنش و ناراحتی می‌کند.»

خجالتی‌بودن نشان‌دهنده‌ی ترس از افراد یا موقعیت‌های اجتماعی است. ولی افراد درون‌گرا صرفاً ترجیح می‌دهند زمان زیادی را صرف تعامل با افراد دیگر نکنند.

افراد درون‌گرا از بودن در کنار کسانی که به آن‌ها نزدیک‌اند احساس رضایت می‌کنند. گفت‌وگوهای سطحی برای آن‌ها خسته‌کننده است، اما از گفت‌وگو‌های عمیق و پرمعنی بسیار لذت می‌برند. افراد درون‌گرا معمولاً قبل از صحبت‌کردن فکر می‌کنند. آن‌ها می‌خواهند قبل از بیان نظرشان درک کاملی از مسئله داشته باشند.

اگر شما هم به این سؤال فکر می‌کنید، مهم است بدانید هر فردی، چه درون‌گرا چه برون‌گرا، ممکن است افسردگی را تجربه کند. اگر به‌حدی از اجتماع دوری می‌کنید که احساس غمگینی، اضطراب، افسردگی یا نگرانی دارید، صرف‌نظر از نوع شخصیت شما، این ممکن است نشانه‌ی افسردگی باشد. البته، برخی از مطالعات نشان می‌دهند که درون‌گرایی شدید ممکن است خطر ابتلا به تنهایی، افسردگی و اضطراب را افزایش دهد.

در هر صورت، اگر این نگرانی را در خود احساس می‌کنید، حتماً با پزشک یا متخصص سلامت روان مشورت کنید. همچنین، اگر برایتان سؤال است که آیا درون‌گرایید یا ضداجتماعی، صحبت با متخصص سلامت روان شما را به پاسخ سؤالتان می‌رساند. تفاوت اصلی بین درون‌گرابودن و ضداجتماعی‌بودن در این است که درون‌گرایان با اجتماع در ارتباط‌اند، به‌نحوی که در حین ارتباط احساس راحتی می‌کنند، اما افراد ضداجتماع نه.

برای افراد ضداجتماع معمولاً دشوار است که در جامعه زندگی کنند و به شیوه‌ای قابل‌قبول با دیگران رفتار کنند، به‌طوری که حتی تعاملات کوچک اجتماعی برایشان سخت است. اگر با این مشکل دست‌وپنجه نرم می‌کنید، صحبت با متخصص سلامت روان سبب می‌شود تا بفهمید که آیا رفتار ضداجتماعی شما با مسئله‌ی سلامت روان ارتباط دارد یا نه.

آیا می‌توان درون‌گرابودن را متوقف کرد؟

پاسخ کوتاه این است: نه، شما نمی‌توانید از درون‌گرابودن دست بردارید! یا ویژگی‌های درون‌گرای شخصیتتان را به‌طورکامل تغییر دهید. بااین‌حال، اگر درون‌گرابودنِ بیش‌ازحد آزارتان می‌دهد، روش‌هایی وجود دارند که می‌توانید برای کاهش شدت درون‌گرایی از آن‌ها استفاده کنید.

برای مثال، اگر فکر می‌کنید که زمان زیادی را به تنهایی می‌گذرانید، تمرین کنید که بیشتر با مردم معاشرت کنید، به‌گونه‌ای که این کار برای شما احساس خوبی داشته باشد. اگر از تعاملات اجتماعی خیلی زود خسته می‌شوید، روش‌های خودمراقبتی را که در این امر مفیدند بیاموزید.

نهایتاً، اگر با درون‌گرابودن مشکل دارید، از دیگران کمک بخواهید. مشورت با متخصص سلامت روان گامی عالی برای یادگیری بیشتر درخصوص درون‌گرایی و کاستن از شدت آن خواهد بود.

برای مثال، در یک جلسه‌ی رفتاردرمانی شناختی (CBT)، درمانگر سازوکارهای مقابله‌ای سالم را برای زمانی که با احساسات دشوار روبه‌رو می‌شوید به شما آموزش می‌دهد. او همچنین شما را راهنمایی می‌کند که چگونه افکار منفی را کنترل و از خود دور کنید. درون‌گرا، برون‌گرا یا میان‌گرا؛ فرقی نمی‌کند، همه‌ی ما فوق‌العاده‌ هستیم!

اگر برخی از ویژگی‌های درون‌گرایی و برخی از ویژگی‌های برون‌گرایی را در خود مشاهده می‌کنید، به احتمال زیاد میان‌گرایید، یعنی مثل ۷۰ درصد سایر انسان‌ها شخصیتی متوسط بین درون‌گرا و برون‌گرا دارید. میان‌گراها، بسته به موقعیت و نیازهایشان در لحظه، هم از گذراندن وقت با دیگران و هم از گذراندن وقت به تنهایی لذت می‌برند.

سخن پایانی علائم درونگرایی

در این مقاله یاد گرفتیم که نیاز به گذراندن زمان در تنهایی در اکثر انسان‌ها وجود دارد، با این تفاوت که افراد درون‌گرا معمولاً با صرف زمان بیشتری در تنهایی انرژی می‌گیرند و اصطلاحاً تمدید انرژی می‌کنند، اما برون‌گرایان تمایل بیشتری برای گذران وقت در اجتماع دارند و از این شرایط انرژی می‌گیرند.

آموختیم که درون‌گرایان گروهی کوچک از دوستان دارند، ولی با همان تعداد کم بسیار صمیمی و نزدیک‌اند. تمرکزکردن در موقعیت‌های شلوغ برای آنان دشوار است و برای مشاغل دارای استقلال مناسب‌ترند. درون‌گرا و برون‌گرا اغلب در دو نقطه‌ی متضاد در نظر گرفته می‌شوند، اما واقعیت این است که بیشتر مردم جایی در بین این دو قرار دارند.

در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر سایت Verywellmind را بررسی بفرمایید. امیدواریم که با این مقاله به شما کمک کرده باشیم تا خودتان را بهتر بشناسید. اگر در میان آشنایان کسی را می‌شناسید که کنجکاو است در این مورد بیشتر بداند خوشحال می‌شویم تا این مقاله را به او معرفی کنید.

معرفی کتاب علائم درونگرایی

زندگی‌های پنهان درون‌گرایان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *