جدیدترین راه آموزش مدیریت زمان به کودکان

مدیریت زمان به کودکان

 

 

امروزه کودکان مدرسه‌ای به‌اندازه والدینشان مشغله دارند، بااین‌حال اکثر آن‌ها هنوز نمی‌توانند زمان خود را به‌تنهایی مدیریت کنند. برای کودکان کم‌سن‌وسال درک مفهوم زمان و تمایز قائل شدن بین زمان انجام وظایف و زمان بازی دشوار است.

در این مقاله توضیح ‌می‌دهیم که چگونه مدیریت زمان را به کودکان بیاموزیم تا در عین بازی و تفریح وظایف روزمره‌شان را هم انجام دهند. با آموزش نکات کاربردی مدیریت زمان به بچه‌ها علاوه‌بر بهبود آینده خودشان، باعث حفظ نظم در خانه می‌شوید.

 

اگر نمی‌دانید چرا و چگونه مفهوم مدیریت زمان را برای کودکتان توضیح دهید، با ما همراه شوید تا جواب سؤالات خود را بگیرید.

معنی آموزش مدیریت زمان به کودکان چیست؟

مدیریت زمان برای کودکان یعنی:

  • تخمین زدن این که فلان کار چقدر طول می‌کشد؛
  • به موقع تمام کردن وظایف؛
  • هدر ندادن زمان.

مثلا کودکان با داشتن مهارت مدیریت زمان تکالیف خود را سریع و به موقع انجام می‌دهند و زمان بیشتری برای بازی و ورزش خواهند داشت.

الیور برکمن در کتاب «چهارهزار هفته» می‌گوید: «نباید بگذارید نگرانی‌های آینده به‌طور خودکار همیشه اولویت اولتان باشد. به همین ترتیب، مسئله‌ی درستی یا نادرستی این‌که به پسر نُه‌ساله‌‌ی خود اجازه بدهید روزی چندین ساعت با بازی‌های ویدیویی خشونت‌آمیز بازی کند فقط به این‌که این بازی‌ها باعث خشونت او در بزرگ‌سالی می‌شود یا نه مربوط نمی‌شود، بلکه موضوع این است که آیا بازی‌کردن راه خوبی برای استفاده از زمانش درحال‌حاضر است یا نه.»

چگونه مهارت‌ مدیریت زمان به کودکان آموزش دهیم؟

به گفته متخصصان، وقتی از سن کم روش‌های مدیریت زمان را به کودکان آموزش می‌دهیم، آن‌ها را وارد ناخودآگاه خود می‌کنند و همین آنان را برای موفقیت در تمام عمر آماده می‌کند.

راه های آموزش مدیریت زمان به کودکان

یادگیری مدیریت زمان باعث می‌شود کودکان و نوجوانان احساس اعتماد به نفس و استقلال کنند و راهی عالی برای ایجاد مسئولیت پذیری در آن‌هاست. همچنین اگر بچه‌ها احساس کنند زمان کافی برای انجام کارهایشان دارند، استرس کمتری خواهند داشت.

کودکانی که یاد می‌گیرند زمان خود را مدیریت کنند بهتر می‌توانند زمان درس خواندن را از زمان بازی و استراحت جدا کنند. این باعث می‌شود زمانی که نیاز به مطالعه دارند تمرکز بیشتری داشته باشند و سپس از زمان تفریح خود بیشتر لذت ببرند.

آموزش مدیریت زمان به کودکان پیش‌دبستانی و دانش‌آموزان ابتدایی باید سرگرم‌کننده و آسان باشد. همیشه با در نظر گرفتن پاداش برای موفقیت‌های فرزندتان به او انگیزه دهید.

دادن پاداش شفاهی هم مفید است. مثلا چنین جمله‌ای را به او بگویید: «آفرین! امروز تکالیفت را به موقع انجام دادی، پس امروز فرصت داری بیشتر بازی کنی.»

همچنین گاهی لازم است انتظارات خود را کاهش دهید و خود و فرزندتان را واقع‌بین نگه دارید. یادگیری مدیریت زمان برای کودکان فریندی طولانی و پیچیده است.

با تشویق فرزندتان به آزمایش روش‌های بیشتر برای مدیریت زمان از او حمایت کنید و با پیشنهاد دادن کتاب، بازی، برنامه و فعالیت‌های مرتبط با موضوع مدیریت زمان در این مسیر به فرزندتان کمک کنید.

۱۰ راهکار عالی برای آموزش مدیریت زمان به کودکان

نحوه آموزش مدیریت زمان به کودکان

 

۱. برنامه روزانه تدوین کنید

تدوین برنامه روزانه برای کودکان باعث می‌شود تا گذشت زمان را درک کنند. وقت‌های مشخصی برای غذا خوردن، انجام تکالیف‌ مدرسه، تفریح و زمان خواب تعیین کنید. فراموش نکنید که در عین نظم باید انعطاف‌پذیر بود. پس باید خود و کودکمان را برای تطبیق با شرایط غیرمعمول نیز آماده کنیم.

برای ایجاد درک بهتری از روتین روزانه کاغذهای رنگارنگ با نام و تصاویر فعالیت های ضروری روزانه تهیه کنید. استفاده از نقاشی و رنگ‌های جذاب برای آموزش هر چیزی به کودکان پیش‌دبستانی بسیار مفید است.

۲. به فرزندتان نظم بیاموزید

مرتب بودن میز و اتاق کودک از عوامل مهم مدیریت زمان است. یک برنامه روزانه عالی ممکن است با اتلاف یک ربع ساعت برای گشتن به دنبال مداد گم‌شده خراب شود. مشخص کردن جای وسایل مختلف با استفاده از برچسب‌های رنگارنگ راه خوبی برای آموزش نظم به کودک است.

۳. فهرست وظایف (to-do list) تهیه کنید

برای کودکان دبستانی از روش‌های پیشرفته‌تری استفاده کنید. از وظایف روزانه، هفتگی و ماهانه کودکتان فهرستی رنگارنگ تهیه کنید. اگر کودکتان روحیه هنری دارد، این فهرست بهتر است کاغذی باشد و اگر عاشق کامپیوتر است یک برنامه کامپیوتری جذاب مفید خواهد بود.

۴. هنگام برنامه‌ریزی اولویت‌بندی را رعایت کنید

هنگام تهیه فهرست کارها، اولویت‌بندی را رعایت کنید. بدین ترتیب که کارهای مهم را در ابتدا و کاری دارای اهمیت کمتر را بعد از آن‌ها در فهرست بنویسید.

می‌توانید کارهای فهرست را به ترتیب اهمیتشان گروه بندی کنید، مثلا اول تکالیف مدرسه و بعد کارهای دیگر. همچنان مثل موارد قبل استفاده از رنگ‌های جذاب فراموش نشود!

۵. برآورد زمان لازم برای انجام وظیفه را آموزش دهید

«تمیز کردن اتاق چقدر طول می‌کشد؟ انجام تکالیف ریاضی چطور؟» برای اینکه بتوان کارها را به خوبی برنامه‌ریزی کرد، لازم است که بدانیم هر یک چقدر زمان می‌برند. با پرسیدن سؤالات بالا از کودکتان به یادگیری این مورد اساسی کمک کنید.

 آموزش مدیریت زمان به کودکان

شاید برایتان جالب باشد که توانایی درک زمان در کودکان تا حدود شش‌سالگی پرورش نمی‌یابد. حتی مفاهیم ساده‌ای مانند «قبل از» و «پس از» برای کودکان کوچک‌تر به‌راحتی قابل ‌رک نیست.

می‌توانید با استفاده از ساعت شنی، کرونومتر یا حرکات دست در جهت عقربه‌های ساعت برای آموزش ساده مفهوم زمان استفاده کنید.

۶. کارهای طولانی را به بخش‌های کوچک‌تر تقسیم کنید

برای کودک یک ساعت مدت زمانی بسیار طولانی است. اگر کاری یک ساعت یا بیشتر زمان می‌برد، آن را به بخش‌های کوچک‌تر تقسیم کنید. با این کار باعث حفظ تمرکز و انگیزه کودک حین انجام آن کار می‌شوید.

طبق بررسی‌ها، مدت زمان تمرکز کودک دو تا سه دقیقه ضرب در سن کودک تخمین زده شده است. مثلا حداکثر زمان تمرکز کودکی پنج‌ساله حدود پانزده دقیقه است.

۷. از آموزش آنلاین بیشترین بهره را ببرید

یادگیری آنلاین یکی از کارهایی است که به سادگی می‌شود زمانش را مدیریت کرد؛ هم به‌خاطر سادگی کنترل کردن گذشت زمان هنگام کلاس آنلاین، هم به‌خاطر صرفه جویی در مصرف زمان در مقایسه با کلاس‌های حضوری.

۸. با کودک بازی‌های مدیریت زمان انجام دهید

آموزش مدیریت زمان به بچه‌ها را می‌توان با بازی‌ها و فعالیت‌های جذاب انجام داد. بازی‌های مبتنی بر حفظ و پردازش اطلاعات بسیار مفید خواهند بود.

می‌توانید از بازی‌های جور کردن تصاویر، پازل، بازی‌های استراتژی مانند Airport Rush یا The Hospital یا حتی بازی های شبیه‌ساز مانند The Sims استفاده کنید. بازی‌های فکری مانند شطرنج نیز بسیار مفیدند.

۹. از کتاب‌های آموزش مدیریت زمان استفاده کنید

کتاب‌های خوبی برای معرفی روش‌های مدیریت زمان به کودکان در دسترس‌اند. این نوع کتاب‌ها معمولا ظاهری جذاب و مطالبی قابل فهم برای کودکان دارند، پس از آن‌ها غافل نشوید.

۱۰. بیش از حد برنامه‌ریزی نکنید

بهتر است که در برنامه روزانه مقداری زمان برای اتفاقات از قبل پیش‌بینی‌نشده خالی بگذارید. برنامه‌ریزی برای تک تک دقایق روز و برنامه‌ریزی بیش از حد باعث خستگی و استرس و حتی اضطراب کودک می‌شود. هیچ کس زندگی کردن تحت فشار بیش از حد را دوست ندارد مخصوصا کودکان.

علاوه‌بر این، برنامه‌ریزی بیش از حد باعث می‌شود کودک هنگام برخوردن با شرایط پیش‌بینی‌نشده احساس درماندگی کند و در آینده توانایی تصمیم‌گیری سریع و لحظه‌ای در شرایط بحرانی را نداشته باشد.

کلام آخر در مورد مدیریت زمان به کودکان

تجربه شما چیست؟ آیا نظر و پیشنهادی درمورد آموزش مدیریت زمان به بچه‌ها دارید؟ از چه ابزاری برای آماده کردن فرزندتان برای مدیریت صحیح زمان استفاده می‌کنید؟ می‌توانید نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

همچنین اگر از راهکارهای مطرح‌شده در این مقاله برای آموزش مدیریت زمان به بچه‌ها استفاده کردید و به‌نظرتان مفید بودند، خوشحال می‌شویم این مقاله را به آشنایان و پدر و مادرانی که می‌شناسید معرفی کنید. مطالعه را هم از یاد نبرید. برای مطالعه بیشتر کلیک کنید.

مطالعه یکی از روش‌های مفید و اثربخش برای افزایش آگاهی و بهبود کیفیت زندگی است، به‌ویژه وقتی کتاب‌های مناسب را برای مطالعه انتخاب کنیم. پیشنهاد می‌کنیم این سه کتاب عالی را که با موضوع مسیر برنامه‌ریزی و مدیریت زمان مرتبط‌اند، در فهرست مطالعه‌ خود قرار دهید.

 

خرید کتاب اصل گرایی: جست‌وجوی قاعده‌مند بایسته‌ها بازی بلندمدت: تفکر بلندمدت در دنیایی کوتاه‌مدت چهار هزار هفته/a>

اصل گرایی: جست‌وجوی قاعده‌مند بایسته‌ها

بازی بلندمدت: تفکر بلندمدت در دنیایی کوتاه‌مدت

چهار هزار هفته

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *