کتاب‌های بهبود روابط عاشقانه

کتاب‌های بهبود روابط عاشقانه

بسیاری از افراد گمان می‌کنند رابطه عاشقانه و ازدواج نیاز به آموزش خاصی ندارد و فقط داشتن علاقه دو طرفه برای شروع و حفظ یک رابطه کافی است. متاسفانه با همین باور اشتباه بسیاری از ازدواج‌ها و روابط به جدایی ختم می‌شوند.

رابطه عاطفی همانند یک گیاه برای رشد و شکوفایی نیاز به توجه، نگهداری و مراقبت دارد اما چگونه می‌توان در طولانی مدت از رابطه عاشقانه مراقبت کرد؟ اکثر مشکلات زوج‌ها به دلیل عدم آگاهی از نیازهای یکدیگر، عدم درک نسبت به طرف مقابل و آشنا نبودن با مهارت‌های ارتباطی اتفاق می‌افتد.

شاید بتوان گفت ساده‌ترین راهکار برای یادگیری مهارت‌های ارتباطی زوجین، مطالعه کتاب است. در این مطلب از مجله میلکان ۷ کتاب برای بهبود روابط عاشقانه را معرفی خواهیم کرد.

۱.کتاب محکم در آغوشم بگیر از دکتر سو جانسن

کتاب محکم در آغوشم بگیر جزو کتاب‌های بهبود روابط عاشقانه منتشر شده توسط نشر میلکان است. دکتر سو جانسن که خود مشاور خانواده است در ابتدای کتاب محکم در آغوشم بگیر به مفهوم و چیستی عشق می‌پردازد. سپس تلاش می‌کند راهکارهای واقعی و عملی را برای رقم زدن یک گفتگوی اصولی بین زوجین ارائه دهد. نویسنده گفتگو را کلید حل بسیاری از مشکلات زوج‌ها می‌داند و معتقد است درست صحبت کردن می‌تواند سخت‌ترین چالش‌های رابطه را حل کند.

محکم در آغوشم بگیر

مهمترین راهکارهای عملی در کتاب محکم در آغوشم بگیر

  • شنوا بودن بدون قضاوت: فرد باید بتواند بدون پاسخگویی سریع و قضاوت، صحبت‌های طرف مقابل را گوش دهد تا فرد احساس کند که درک می‌شود.
  • ایجاد محیط امن: هنگامی که افراد احساس کنند در یک محیط امن عاطفی هستند، نیازهای خود را بهتر می‌توانند بیان کنند. بیان صریح احساسات و نیازها از بوجود آمدن سوتفاهم جلوگیری می‌کند.
  • اجرای تمرینات عملی بصورت منظم: نویسنده فعالیت‌هایی مثل برقراری جلسات گفتگو بصورت هفتگی یا تمرین قدردانی را برای بهبود روابط عاشقانه توصیه می‌کند.
  • برقراری ارتباط احساسی: دکتر سو جانسن تاکید می‌کند هنگامی که شریک عاطفی در شرایط آسیب‌پذیری است، از صحبت‌های منطقی جلوگیری کنید و فقط با همدلی احساسات خود را بروز دهید.

۲.کتاب مردان مریخی، زنان ونوسی نوشته جان گری

کتاب مردان مریخی، زنان ونوسی یکی از معروف‌ترین کتاب‌ها برای بهبود روابط عاشقانه و زوجین است. جان گری در این کتاب تفاوت‌های بیولوژیکی و روان‌شناختی زن و مرد را بررسی می‌کند و معتقد است همین تفاوت‌های زیاد منشا بسیاری از اختلاف‌ها است. زوجین با مطالعه این و درک تفاوت‌های یکدیگر، می‌توانند ارتباط موثرتری برقرار کنند.

کتاب مردان مریخی و زنان ونوسی

تفاوت‌های خانم‌ها و آقایان در برقراری ارتباط

  • حل مشکل: مردان معمولا در هنگام وقوع مشکل در رابطه به دنبال راه‌حل‌های سریع هستند اما خانم‌ها نیاز دارند ابتدا احساسات خود را بیان کنند.
  • مقابله با استرس: هنگامی که خانم‌ها در شرایط استرس‌زا و تحت فشار هستند، نیازمند حمایت عاطفی از طرف مقابل خود هستند. در حالی که آقایان تمایل دارند در تنهایی بصورت منطقی به دنبال راه‌حل بگردند.
  • نحوه برقراری ارتباط: برخلاف زنان که نیاز دارند احساسات خود را بطور کامل و با جزئیات مطرح کنند، آقایان معمولا براساس منطق خود صحبت می‌کنند.
  • نوع حمایت: مردان از تشویق شدن و حمایت فیزیکی لذت می‌برند اما حمایت از نظر عاطفی در اولویت خانم‌ها قرار دارد.

۳.کتاب ۵ زبان عشق نوشته گری چاپمن

یکی دیگر از تاثیرگذارترین و پرفروش‌ترین کتاب‌های بهبود روابط عاشقانه، ۵ زبان عشق است. گری چاپمن در این کتاب ۵ روش اصلی ابراز و دریافت علاقه را توضیح می‌دهد و معتقد است هر فردی می‌تواند چند زبان عشق متفاوت داشته باشد. هنگامی که فرد نسبت به خود و نوع زبان عشق و ابراز علاقه آگاهی داشته باشد، رابطه بهتری را می‌تواند تجربه کند.

کتاب 5 زبان عشق

منظور از ۵ زبان عشق چیست؟

  1. اختصاص زمان به یکدیگر: بسیاری از افراد گذراندن یک زمان با کیفیت در کنار شریک احساسی‌شان می‌تواند زبان عشق آن‌ها باشد. این زمان می‌تواند به یک پیاده‌روی دونفره، شام در رستوران یا جلسه گفتگو ختم شود.
  2. دریافت هدیه: افرادی که زبان عشق آن‌ها هدیه است، با کوچکترین هدیه حتی یک شاخه گل نیز خوشحال می‌شوند. برای آن‌ها احساس طرف مقابل بسیار مهم‌تر از ارزش مادی هدیه است.
  3. کلمات محبت‌آمیز و احساسی: عشق برای بسیاری از افراد در کلمات محبت‌آمیزی مثل “دوستت دارم” و گفتن صفات عاشقانه خلاصه می‌شود.
  4. ارتباط فیزیکی: هرگونه لمس محبت‌آمیز یا گرفتن دست می‌تواند احساس امنیت و شوق در طرف مقابل ایجاد کند.
  5. کمک کردن: برخی از افراد نیز عشق را از طریق دریافت کمک از شریک خود احساس می‌کنند. این افراد بیشتر از ابراز علاقه از انجام اقدامات عملی در رابطه خوشحال می‌شوند.

۴.کتاب درست دعوا کنید از جان و جولیا شوارتز گاتمن

کتاب درست دعوا کنید توسط جان گاتمن و جولی شوارتز گاتمن دو روانشناس برجسته نوشته شده که سال‌ها بر روی روابط زوجین و تعارضات بین آن‌ها تحقیقات زیادی انجام داده‌اند. نویسندگان کتاب معتقد هستند دعوا کردن اتفاق بدی نیست و اگر درست انجام شود، تاثیر مثبتی در استحکام رابطه دارد. افراد با مطالعه این کتاب یاد می‌گیرند چگونه بدون آسیب زدن به یکدیگر، مشاجرات خود را حل کنند و از تخریب رابطه جلوگیری کنند.

کتاب درست دعوا کنید

مفاهیم مهم کتاب درست دعوا کنید

  • یادگیری دعوای سازنده و مخرب: وجود اختلاف نظر در میان همه زوج‌ها طبیعی است اما چگونگی برخورد و مدیریت آن، یا باعث بهبود رابطه زوجین یا آسیب به آن می‌شود.
  • استفاده از روش‌های درست گفتگو: شنونده بودن و انجام یک گفتگوی صحیح می‌تواند تلخی لحظات دعوا را به شیرینی تبدیل کند.
  • پرهیز از رفتارهای آسیب‌زا: نویسندگان رفتارهایی مثل انتقاد بیش‌از حد، قطع ارتباط، تحقیر و دفاع حق به جانبه را مخرب رابطه می‌دانند.
  • راهکارهای بهبود رابطه: تمامی روابط ممکن است با گذشت زمان و عدم توجه زوجین رو به سردی بروند. گاتمن راهکارهایی را برای زنده نگه‌داشتن و بهبود روابط عاشقانه ارائه داده‌است.

۵. کتاب عشق هرگز کافی نیست اثر آرون تی بک

همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم، امروزه دیگر برای پایداری یک رابطه فقط عشق کافی نیست. آرون تی بک روانپزشک آمریکایی در این کتاب توضیح می‌دهد که بسیاری از مشکلات زوجین به دلیل سوتفاهم و الگوهای فکری نادرست بوجود می‌آید. عشق هرگز کافی نیست یکی از بهترین کتاب‌های بهبود روابط عاشقانه است.

کتاب عشق هرگز کافی نیست

کتاب عشق هرگز کافی نیست در یک نگاه

  • زوج‌ها با شناخت الگوهای فکری اشتباه و منفی و تغییر آن، می‌توانند چالش‌های بین خود را کاهش دهند.
  • کتاب عشق هرگز کافی نیست مثل سایر کتاب‌های معرفی شده، شنونده بودن و روش گفتگوی موثر را آموزش می‌دهد. این نشان می‌دهد که گفتگوی درست مهمترین روش بهبود رابطه عاشقانه بین زوجین است.
  • افراد در یک رابطه احساسی یا ازدواج نباید رفتارهای اشتباهی مثل تفکر صفر و یکی، بزرگ‌نمایی و کوچک نمایی و ذهن‌خوانی انجام دهند.
  • دوست داشتن دلیل کافی برای درک نیازها و احساسات یکدیگر نیست و باید در رابطه با همه چیز توضیح داده شود.

۶. جستارهایی در باب عشق نوشته آلن دو باتن

از جمله کتاب‌های بهبود روابط عاشقانه، رمان روانشناسی و فلسفی جستارهایی در باب عشق اثری از آلن دو باتن است. نویسنده در این کتاب از مراحل اولیه آشنایی تا شکل‌گیری و انتهای رابطه را از دیدگاهی فلسفی و جامعه شناختی بطور کامل تحلیل می‌کند. اگر برایتان سوال شده که چطور روزهای شیرین و عاشقانه رابطه پس از مدتی رو به سردی می‌رود، مطالعه این کتاب می‌تواند شما را در یافتن پاسخ کمک کند.

کتاب جستارهایی در باب عشق

نکات کلیدی بررسی شده در کتاب

  • جذابیت عشق: آلن دو باتن بر این باور است که زیبایی نسبی است و در واقع افراد جذب ترکیبی از ویژگی‌‌های روحی و فیزیکی فرد می‌شوند و در ناخودآگاه معنای آن را می‌یابند.
  • عشق و تصادف: بسیاری از روابط عاشقانه براساس یک برخورد شکل می‌گیرند اما افراد آن را به سرنوشت مربوط می‌کنند.
  • دردهای وابستگی: عشق، وابستگی و حساس‌بودن فرد را افزایش می‌دهد و گاهی تمام مشکلات رابطه از این موضوع نشات می‌گیرد.
  • احساس آسیب‌پذیری: افراد عاشق دائما به دنبال دریافت توجه و تایید از سمت شریک احساسی خود هستند.
  • سرد شدن رابطه: نویسنده نشان می‌دهد که چگونه بسیاری از توقعات نابجا و تفاوت‌ها می‌تواند عشق را در رابطه زوجین کمتر کند.

۷. کتاب هشت قاعده عشق از جی شتی

کتاب هشت قاعده عشق یک راهنمای اصولی برای بهبود روابط عاشقانه زوج‌ها است. جی شتی عشق را به عنوان یک احساس گذرا نمی‌داند بلکه معتقد است عشق مهارت آموختنی است. برای ایجاد رابطه سالم و پایدار، باید هر دو طرف شناخت درستی نسبت به خود و احساساتشان داشته باشند.

هشت قاعده عشق

منظور از هشت قاعده عشق چیست؟

  • در رابطه عاشقانه، باید به عشق متعهد باشید نه به فرد.
  • طرف مقابل خود را با آگاهی کامل و بدون تکیه بر احساسات انتخاب کنید.
  • باید مشکلات و چالش‌های رابطه را به عنوان بخشی از عشق بپذیرید.
  • به دنبال عشق فقط در روابط رمانتیک نباشید بلکه آن را در خانواده یا دوستانتان نیز می‌توانید پیدا کنید.
  • گفتگوی صادقانه و سالم را به عنوان کلید پایداری رابطه در نظر داشته باشید.
  • سعی کنید از فکر کردن به گذشته و آینده بپرهیزید و در زمان حال از عشق لذت ببرید.
  • قبل از اینکه عاشق شخص دیگری شوید، باید خودتان را دوست داشته باشید.
  • وابستگی بیش از حد هرگز به معنای عشق واقعی نیست. برای بهبود روابط عاشقانه باید استقلال زوج‌ها حفظ شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *