توهمات جمعی

Collective Illusions: Conformity, Complicity, and the Science of Why We Make Bad Decisions


مترجم:

انتشار میلادی 2022
انتشار شمسی 1403
شابک 978-6222546243
نوع جلد شومیز
قطع رقعی
تعداد صفحه 264
سری چاپ

۲۵۹,۰۰۰ تومان

میل به انطباق یکی از نیرومندترین تمایلات در یک جامعه است. تاد رز معتقد است که ما انسان ها به طور مداوم برخلاف منافع خود عمل می کنیم، زیرا مغزمان باورهای دیگران را اشتباه درک می کند. مجموعه‌ای پیچیده از توهماتِ ناشی از تعصبِ انطباق، نحوه نگرش ما به جهان اطراف را تحریف می کنند. از کمبود دستمال توالت در زمان همه‌گیری کرونا گرفته تا کلیه هایی که به جای پیوند دور انداخته می شوند یا تفکیک نژادی و حضور زنان در سیاست. ما به طور معمول از دیگران کپی‌برداری می کنیم، در مورد آنچه باور داریم دروغ می گوییم.، به قبایل و گروه‌های خود می چسبیم و سعی می‌کنیم دیگران را ساکت کنیم.

ما به قدری عمیق اجتماعی هستیم که وقتی با گروه ناسازگار باشیم و به عزت نفسمان آسیب دائمی وارد کنیم، از رفاه ما می کاهد و هرگز پتانسیل کامل خود را درک نمی کنیم. به همین دلیل است که ما اغلب دنبال تله‌های آشنای پول، شهرت و موفقیت می‌رویم که باعث می‌شود حتی وقتی به آن‌ها دست می‌یابیم احساس پوچی کنیم. به همین دلیل است که کورکورانه از دیدگاهی که لزوماً به آن اعتقاد نداریم حمایت خواهیم کرد تا با گروه ترکیب شویم. ما خودمان را در زندان‌هایی به دام می‌اندازیم که خودمان ساخته‌ایم که ما را از زندگی شاد و رضایت‌بخشی که تصور می‌کنیم باز می‌دارد.

چرا دروغ‌ها را باور می‌کنیم و به خودمان صدمه می‌زنیم؟

تاد رز فاش می‌کند که این پاسخ اساساً در دی‌ان‌ای ما نهفته است، مغز ما بیشتر از چیزی که تصور می‌کنیم از نظر اجتماعی وابسته است. بسیاری از ما ترجیح می‌دهیم کاملاً با هنجارهای اجتماعی گروه‌های خود هماهنگ باشیم تا اینکه درباره‌ی عقایدمان صادق باشیم.

کتاب توهمات جمعی با کمک تحقیقات علمی، به ما نشان می‌دهد که کجا اشتباه می‌کنیم و چگونه می‌توانیم در شکل‌گیری عقاید و ارزش‌گذاری حقیقت، درست عمل کنیم. رز توضیحی غیر شهودی و در عین حال قدرتمند ارائه می دهد که به کمک آن می توانیم شکاف های موجود در استنتاج خود را پر کنیم، با وضوح بیشتری تصمیم بگیریم و به نتیجه مطلوب برسیم.

همرنگی، همدستی و دلایل تصمیمات نادرست

ما در دوران چالش برانگیزی زندگی می کنیم: فشار زیادی رویمان است که مجبورمان می کند با هم همراه شویم و با یکدیگر کنار بیاییم، سکوت کنیم یا در خصوص اعتقادات شخصی‌مان دروغ بگوییم تا بتوانیم به گروه خاصی تعلق داشته باشیم. اما انطباق کورکورانه نه تنها برای کسی خوب نیست بلکه مانع شادی و رضایت مندی شده و ما را از تحقق قابلیت های فردی و جمعی مان بازمیدارد. با کمک این کتاب می توانید تله های انطباقی ای را که منجربه توهم میشوند شناسایی کرده و در نتیجه تصمیمات بهتری بگیرید و روابط بهتری ایجاد کنید. درواقع می توانید زندگی معنادارتری داشته باشید و با شرایط خودتان – و نه دیگری- زندگی کنید. در این صورت به فردی تبدیل خواهید شد که می تواند نویدبخش تحقق زندگی بهتری باشد.
ـ از متن کتاب ـ

فهرست کتاب

مقدمه

بخش یکم: تله های انطباق

فصل یکم: امپراتوران برهنه
فصل دوم: دروغ گفتن برای تعلق پیدا کردن
فصل سوم: صدای سکوت

بخش دوم: معضل اجتماعی

فصل چهارم: آفتاب پرست های کوچک
فصل پنجم: تعقیب ارواح
فصل ششم: سلطنت خطا

بخش سوم: بازیابی قدرتمان

فصل هفتم: فضیلت هم‌سویی
فصل هشتم: اعتماد به غریبه ها
فصل نهم: زندگی در سایه حقیقت

نظرات و تقدیرها

«تحلیلی روشنگرانه درباره‌ی اینکه چرا گروه‌ها به چیزهایی باور دارند که تک تک اعضای شان باور ندارند و اینکه چطور می توانیم با تفکر گروهی مقابله کنیم. تاد رز در این کتاب با تحقیقات علمی و داستان‌های واقعی به شما کمک می کند درباره فرضیه های سوال برانگیزتان بازنگری کنید و باورهای نادرست‌تان را کنار بگذارید.»
ـ آدام گرنت، نویسنده‌ی کتاب دوباره فکر کن!

درباره‌ی نویسنده

تاد رز مدیر برنامه‌ی ذهن، مغز و آموزش در دانشکده‌ی تحصیلات تکمیلی هاروارد است، جایی که او آزمایشگاه علوم فردیت را رهبری می‌کند. او همچنین بنیان‌گذار و رئیس مرکز فرصت‌های فردی است، سازمانی که به ارائه رهبری پیرامون علم در حال ظهور فرد اختصاص دارد. او در کمبریج، ماساچوست زندگی می کند.

دیدگاهها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “توهمات جمعی”