منظور از افسردگی نهفته چیست؟
اگر کمالطلبید و صدای درونیتان دائماً نکوهشگر و شرمسارگر است، برای دوری از احساسات دردناک و سرکوب جدی آنها، ذهنتان را مشغول نگه میدارید، همهی تمرکزتان را روی کارها میگذارید و با دستاوردهایتان احساس ارزشمندبودن میکنید احتمالاً دچار افسردگی نهفته هستید.
افسردگی نهفته را پزشک یا درمانگر در شما تشخیص نمیدهد، چون اختلال روانی نیست. سندرم یا مجموعهای از ویژگیهاست که نمودشان در کنار هم اختلال یا مشکلی خاص را نشان میدهد. شاید تا حدی فهمیده باشید که یک جای کار ایراد دارد. شاید دربارهی افسردگی در اینترنت جستوجو کرده باشید، اما معیارهایش با شرایط شما جور درنیامده باشد. شاید در واقعیبودنِ دلآشوبهتان تردید داشته باشید.
با جوابدادن به پرسشنامهای که در ادامه آمده میتوانید تشخیص دهید که در کجای طیف افسردگی نهفته قرار میگیرید.
در کجای طیف افسردگی نهفته قرار میگیرید؟
هریک از سؤالات پیش رو با یکی از این ویژگیها یا بیشتر از یکی پیوند دارد، اما بیشتر رفتارها و باورهای موجود دربارهی افسردگی نهفته و کمالطلبی را دربردارند. اگر با بله یا خیر پاسخدادن به سؤالات مشکل دارید، احتمالاً برای «بینقص» پاسخدادن بیش از اندازه میکوشید و اگر فکر میکنید «جوابم بستگی به حالوروزم داره»، به این فرایند بیش از حد لازم فکر میکنید. خیلی ساده، به سؤالات دقیقترین پاسخی را که میتوانید بدهید.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row pix_particles_check=””][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1675785880247{margin-top: 1px !important;margin-right: 1px !important;margin-bottom: 1px !important;margin-left: 1px !important;border-top-width: 1px !important;border-right-width: 1px !important;border-bottom-width: 1px !important;border-left-width: 1px !important;padding-top: 40px !important;padding-right: 40px !important;padding-bottom: 40px !important;padding-left: 40px !important;background-color: #fff9ea !important;border-left-color: #828282 !important;border-left-style: dashed !important;border-right-color: #828282 !important;border-right-style: dashed !important;border-top-color: #828282 !important;border-top-style: dashed !important;border-bottom-color: #828282 !important;border-bottom-style: dashed !important;}”]
پرسشنامهی افسردگی نهفته
۱. درددلکردن دربارهی مسائل خصوصی، بهویژه سختیها و مشکلات واقعیِ زندگی، برایتان سخت است؟
بله خیر
۲. آیا وسواس دارید که از نظر خودتان یا دیگران بینقص به نظر برسید؟
بله خیر
۳. از حرفزدن با شریک زندگی یا دوستانتان، دربارهی احساستان از صدماتی که به شما زدهاند یا دلخوری روزافزونی که از آنها دارید، طفره میروید؟
بله خیر
۴. اختلالِ خواب دارید یا شبها فکروخیال به سراغتان میآید؟
بله خیر
۵. وقتی احساس درماندگی میکنید، اقرار به آن برایتان ناخوشایند است؟
بله خیر
۶. خودتان را مجبور میکنید کارها را به هر قیمتی به سرانجام برسانید؟
بله خیر
۷. بهجای در میان گذاشتن مشکلات و بیان احساسات، وقتتان را صرف تحلیل یا حل مشکلات میکنید؟
بله خیر
۸. به درخواستهای ضروری دوستانتان پاسخ مثبت میدهید، حتی اگر خودتان را دچار مشکل کند؟
بله خیر
۹. در خانوادهای بزرگ شدهاید که بابت ابراز احساس اندوه یا رنج از شما انتقاد میشد و سعی میکردید از این احساسات دوری کنید؟
بله خیر
۱۰. تابهحال صدمهی جسمی، جنسی یا عاطفی دیدهاید که با کسی دربارهاش حرف نزده باشید؟ یا اگر به کسی گفتهاید، حرفتان را باور نکرده و از شما حمایت نکرده باشد؟
بله خیر
۱۱. آیا در خانوادهای زندگی کردهاید (هنوز میکنید) که احساس کنید مجبورید مطابق انتظارات مشخصی رفتار کنید و به شما اجازه ندهند که خودتان باشید؟
بله خیر
۱۲. اگر بخواهید در کاری مشارکت کنید، دلتان میخواهد کنترل اوضاع در دست شما باشد؟
بله خیر
۱۳. روزبهروز بیشتر احساس میکنید که حفظ ساختاری منظم برای زندگیتان دشوارتر میشود؟
بله خیر
۱۴. اگر پاسختان به سؤال قبلی مثبت است، آیا این موضوع شما را دچار اضطراب یا وحشت میکند؟
بله خیر
۱۵. به گریستن تمایل ندارید یا بهندرت گریه میکنید؟
بله خیر
۱۶. آیا خود را فردی بسیار مسئول میدانید که همکاران و اعضای خانواده و دوستانش میتوانند همواره روی او حساب کنند؟
بله خیر
۱۷. فکر میکنید اگر برای خودتان وقت بگذارید، خودخواهید؟
بله خیر
۱۸. وقتی دیگران خود را «قربانی» میدانند و هنگام رخدادن اتفاقات ناگوار ادعا میکنند که تقصیری ندارند، احساس انزجار میکنید؟
بله خیر
۱۹. طوری تربیت شدهاید که امور دردناک و ناگوار را خودتان رفعورجوع کنید؟ که درخواست کمک را نشانهی ضعف میدانید؟
بله خیر
۲۰. به تمرکز روی جوانب مثبت زندگی خود باور دارید و بابت نعمتهایتان قدردانید؟
بله خیر
۲۱. آیا صدای درونی نکوهشگر و عیبجو دارید که حتی وقتی به هدفتان رسیدهاید، میگوید بهاندازهی کافی خوب نیستید یا میتوانستید بیشتر تلاش کنید؟
بله خیر
۲۲. همیشه امیدوار و پرانرژی به نظر میرسید، درحالیکه گاهی با احساس بیچارگی دستوپنجه نرم میکنید؟
بله خیر
۲۳. از وظایف روزانهتان فهرست تهیه میکنید؟ اگر نتوانید به همهی وظایف فهرستتان برسید، احساس درماندگی یا ناکامی میکنید؟
بله خیر
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row pix_particles_check=””][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row pix_particles_check=””][vc_column][vc_column_text] [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row pix_particles_check=””][vc_column][vc_column_text]نتیجهی تست
جوابهای مثبتتان را بشمارید.
- اگر به ۵ تا ۸ سؤال پاسخ مثبت دادهاید، بهاحتمال زیاد شخصی بسیار مسئول هستید. شاید بهتر باشد وقت بیشتری برای خودتان بگذارید.
- پاسخ مثبت به ۹ تا ۱۲ سؤال نشان میدهد که معیارهای کمالطلبی افراطی بر زندگی شما حاکم است، که ممکن است برای سلامتیتان خطرناک باشد.
- ۱۳ یا بیشتر از ۱۳ پاسخ مثبت احتمالاً نشاندهندهی افسردگی نهفته در شماست یا افسردگیای که انکارش میکنید. اگر در اواخر نوجوانی هستید یا دههی سوم عمر خود را سپری میکنید، مطالعه دربارهی افسردگی نهفته و تلاش برای درمان آن بیتردید نجاتبخش زندگی شما خواهد بود.
دربارهی کتاب افسردگی نهفته
دکتر مارگارت رابینسون رادرفورد روانشناس بالینی شناخته شدهای است که بیش از بیستوششسال سابقهی فعالیت تخصصی در زمینهی افسردگی، اضطراب و کمالطلبی را دارد. او در کتاب افسردگی نهفته، از جنبهی مهمی از افسردگی پرده برمیدارد که توجه چندانی به آن نشده است. همانطور که او با جزئیات بسیار ظریف شرح میدهد، میان کمالطلبی و افسردگی رابطهای ژرف وجود دارد. کمالطلبی بهگونهای درون را زهرآگین میسازد که توانایی لذتبردن از موفقیتهای واقعی را از افرادی که سزاوار آناند میگیرد، زیرا کمال بهندرت در دنیای واقعی وجود دارد؛ اگر اصلاً وجود داشته باشد.
این کتاب به شما میآموزد که چگونه افسردگی را در خود بشناسید، بر شرم آن چیره شوید، کمالطلبی ناسالم را کنار بگذارید و زندگی رضایتبخشتری را تجربه کنید.[/vc_column_text][vc_cta h2=”” add_button=”left” btn_title=”مشاهدهی کتاب” btn_style=”3d” btn_color=”mulled-wine” btn_align=”center” css_animation=”none” btn_custom_onclick=”true” css=”.vc_custom_1675786057250{background-image: url(https://milkan.ir/wp-content/uploads/2023/02/کال-تو-اکشن-بازی-بلندمدت-copy.jpg?id=18951) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: contain !important;}” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fmilkan.ir%2Fshop%2F%25d8%25a7%25d9%2581%25d8%25b3%25d8%25b1%25d8%25af%25da%25af%25db%258c-%25d9%2586%25d9%2587%25d9%2581%25d8%25aa%25d9%2587%2F|title:%D8%A7%D9%81%D8%B3%D8%B1%D8%AF%DA%AF%DB%8C%20%D9%86%D9%87%D9%81%D8%AA%D9%87″]
[/vc_cta][/vc_column][/vc_row]
“اگر در اواخر نوجوانی هستید یا دههی سوم عمر خود را سپری میکنید، مطالعه دربارهی افسردگی نهفته و تلاش برای درمان آن بیتردید نجاتبخش زندگی شما خواهد بود.”
یعنی اگر در دهه ی چهارم باشیم مطالعه این موضوع کمکی نمیکنه؟ یا کافی نیست؟
واقعاً تا قبل از مطالعهی این کتاب، هیچ وقت فکر نمیکردم که ممکنه افسردگی نهفته داشته باشم. همیشه فکر میکردم افسردگی یعنی همیشه غمگین و بیانگیزه بودن، اما وقتی خوندم که کمالگرایی و انتقاد مداوم از خودم هم میتونه از نشانه های افسردگی نهفته باشه، واقعاً چشمهام باز شد. این محصول به من کمک کرد تا نگاه جدیدی به رفتارهای روزمرهام داشته باشم و یاد بگیرم چطور با خودم مهربانتر باشم. ممنونم که به من راه درست شناخت خودمو نشون دادید.
سلام من می خوام اینجا یه جورایی اعتراف کنم که من قبلا خودم از آدمایی بودم که خیلی خطر افسردگی رو برا خودم و بقیه جدی نمی گرفتم در این حد که در این حد که حتی اگه تو تلگرام یه پست مثلا با عنوان افسردگی چیست یا چه می دونم خطرات افسردگی می دیدم حتی برا خوندنش وقت نمی ذاشتم ولی خب از وقتی با این آزمون و کتاب آشنا شدم اول که خودمو بهتر شناختم بعدش هم درکم از آدمای اطرافم بهتر شده . جدا توصیه می کنم برای خوندن این کتاب وقت بذارید.